Zakelijk bekeken: Yumpy Hondenschool

Zakelijk Bekeken.

De redactie heeft het idee opgevat om het bedrijfsleven in en om Bakkeveen eens extra in het zonnetje te zetten door het op een speciale manier onder de aandacht van de lezers te brengen.

Deze keer zijn we te gast bij Lucienne Pruijsen van

Hondenschool Yumpy

Mijn naam is Lucienne Pruijsen en woon samen met mijn vriend Michel Tóth sinds 2002 in Bakkeveen. Ik ben opgegroeid in Westzaan, een dorp in de Zaanstreek.

y1

Zo’n 15 jaar geleden ben ik begonnen met het geven van Agility (behendigheid) aan honden en hun eigenaren bij de  Kynologen Club Zaanstreek-IJmond. Dat is een sport waarbij je hond foutloos verschillende hindernissen moet nemen binnen een bepaalde tijd. Het werken met honden beviel mij zo goed dat ik mij verder wilde verdiepen in deze dieren. Door middel van verschillende stages, cursussen, workshops en lezingen, heb ik mij gespecialiseerd in het geven van pupcursussen en ben ik nu gedragsbegeleider. In de manege in Siegerswoude heb ik nog 10 jaar Agility gegeven, maar daar moest ik helaas door omstandigheden mee stoppen.

Mijn pupcursussen onderscheiden zich van andere pupcursussen door de totale manier van lesgeven. Dus niet alleen gehoorzaamheids oefeningen ( die gegeven worden met zowel handgebaren als stem), maar ook voorlichting over voeding, verzorging, lichaamstaal, etc. De groepen bestaan uit maximaal 4 combinaties en deze groep behoudt de hele cursus dezelfde samenstelling. Elke week wordt een ander thema behandeld, zoals  vuurwerktraining, dierenartstafel training, alleen blijven, etc.  Na de les gaan we altijd nog even het bos in om de honden te laten spelen en de eigenaren te laten kennismaken met de lichaamstaal van de hond. Tevens wordt geleerd dat de honden zich sociaal moeten gedragen ten opzichte van andere mensen en dieren in het bos. Dus niet achter joggers en fietsers aanjagen, geen voetballen kapot bijten, etc.y2

Tevens geef ik privélessen aan mensen die probleemgedrag ondervinden met hun hond, bv. trekken aan de lijn, angst voor het onbekende ( komt veel voor bij honden uit een buitenlandse asiel). Maar ook het afleren van veelvuldig blaffen, het niet alleen thuis kunnen zijn, het opspringen tegen mensen, etc. Vaak zijn de problemen binnen enkele lessen zo goed als verdwenen.

Mijn doel is dat zowel hond als eigenaar een stress loze combinatie vormen zolang de hond leeft. Ik hoop dit dankbare “werk” nog lang te kunnen doen.

Mijn website is www.yumpy.nl op deze site staan alle gegevens wat betreft info en opgave. De site wordt vernieuwd en is nog in aanbouw.

Geplaatst in: Zakelijk bekeken ...

1 reactie op “Zakelijk bekeken: Yumpy Hondenschool

  1. vincent zegt:

    Fijn dat er een kundig en geschoold persoon in ons midden woont. En waar je ook met eventuele problemen terecht kunt !
    Zo’n puppy cursus is goed voor de BAAS en zijn hond en nog heel erg leuk ook !
    Echt een aanrader zo’n al om vattende cursus,

Geef een reactie