SWAL organiseert gezellige NL.Doet activiteit

Het SWAL heeft ook dit jaar weer meegedaan aan de landelijke manifestatie NL.Doet, voor de vierde keer werd een autoritje georganiseerd, welke werd afgesloten in MFC de Swingel te Wijnjewoude met een gezellig samenzijn.

SWAL staat voor “samen weven aan het leven” en wordt gevormd door vertegenwoordigers van Zonnebloem, Rode Kruis, ANBO, PCOB, Plusbus, Plaatselijk Belang, kerken, stichting Present, zorgcentrum de Lijte, Timpaan en WMO, alle uit Ureterp e.o..

Het autoritje werd mogelijk gemaakt door 17 chauffeurs, die op vrijwillige basis een mooi tochtje wilden maken met mensen die door omstandigheden (ziekte, handicap of ouderdom) niet of nauwelijks in de gelegenheid zijn om dit zelf te doen.

De dames en heren achter het stuur waren niet alleen mensen van de aangesloten organisaties, maar ook van de Gemeente Opsterland. Chauffeurs en gasten werden rond 15.00 uur verwacht in MFC de Swingel, alwaar iedereen werd ontvangen met een kopje koffie/thee met een heerlijke plak eigen gemaakte cake. Ondertussen speelden de 3 dames van de “Rasp Froulje” op de trekzak, waardoor de sfeer in de, met NL.Doet vlaggen en-vlaggetjes, versierde zaal lekker ontspannen was.

Nadat de vrijwilligers van het SWAL de aanwezigen nog hadden voorzien van een drankje en een lekker hapje was het tijd om op te stappen. Totaal hebben 73 personen, chauffeurs, gasten en vrijwilligers van een gezellige middag kunnen genieten in het kader van NL.Doet.

Namens het SWAL bedankte Marian Doorgeest de deelnemers voor hun vrijwillige bijdrage en wenste iedereen nog een mooi ritje huiswaarts.

Geplaatst in: Dorpssteunpunt

Geef een reactie