Poll: Lijstduwerschap is kiezersbedrog

Lijstduwerschap is kiezersbedrog

 • Eens (50%, 29 stemmen)
 • Oneens (31%, 18 stemmen)
 • Geen mening (19%, 11 stemmen)

Totaal aantal stemmen: 58
Reageren? Klik op de vraag.

Laden ... Laden ...

Toelichting:
Lijstduwers, kandidaten, die laag op de kieslijst worden gezet, puur om stemmen te trekken.
Op 19 maart doen er weer in tientallen gemeenten ‘nepkandidaten’ mee.
Wat vind jij van deze kandidaten?


76% van de stemmers op de vorige poll meldt zich aan voor ‘actie glasvezel’.
Zal de 200 aanmeldingen in Bakkeveen gehaald worden?
De totale uitslag:

Ik meld me vrijblijvend aan voor ´actie glasvezel´ (razendsnel internet) in Bakkeveen

 • Ja, ga ik doen (42%, 32 stemmen)
 • Ja, heb ik al gedaan (34%, 26 stemmen)
 • Nee, geen interesse (12%, 9 stemmen)
 • Geen mening (12%, 9 stemmen)

Totaal aantal stemmen: 76
Reageren? Klik op de vraag.

Laden ... Laden ...
Geplaatst in: Opmerkelijk

3 reacties op “Poll: Lijstduwerschap is kiezersbedrog

 1. Johan zegt:

  Hoe zit dat dan precies met lijstduwers? Stel : een heleboel mensen mogen nr 18 op een lijst erg graag en hij eindigt als 3e, zoveel stemmen krijgt die persoon. Dan moet hij / zij in de raad? Of mag die persoon zeggen: nee, ik wil dat niet, ik deed puur mee als lijstduwer, zodat de partij meer stemmen haalt?

 2. Sybrand zegt:

  De laatste zin is een juiste conclusie Johan. Zoals Jan van Dalen van Opsterlands Belang zegt, ‘stem niet op mij maar op Jan Willem Russchen’. Jan geeft duidelijk aan niet in de raad te willen. En zo staan er bij elke partij lijstduwers op de lijst.

 3. Johan zegt:

  Als dat zo is, vind ik het kiezersbedrog. Als ik mijn stem aan nr 18 op de lijst geef en hij behaalt veel stemmen, moet hij in de raad vind ik. Anders bedrieg je de kiezer in mijn ogen.

Geef een reactie