Afscheid Germ Nicolaï van het dorpskoor de Dúnsjongers

Dirigent Germ Nicolaï stopt met dorpskoor de Dúnsjongers.

Na veertien jaren het dorpskoor de Dúnsjongers te Bakkeveen voortreffelijk  geleid  te hebben heeft Germ Nicolaï donderdagavond 27 maart 2014 afscheid genomen van “zijn” koor de Dúnsjongers. De koorleden hebben hem een groot feest aangeboden. Vele genodigden waren aanwezig om samen met familie zijn jarenlange inzet te vieren. Als mede oprichter heeft hij in het millennium jaar het koor gestalte gegeven. De speciale sound werd alom geroemd. Omdat Nicolaï een perfectionist was en hij door gezondheidsproblemen niet het niveau kon handhaven, dat hij als vanzelfsprekend beschouwde, vond hij het tijd om te stoppen.

Voorzitter Jantien Mulder refereert in haar speech ook nog even aan de beginperiode toen  Germ, de toenmalige uitbater van de Dúndelle Evert Wilstra en accordeonist Aljo van Leeuwen  het koor opgericht hebben. Na  tien jaar kwam er zelfs  een eigen CD.  Een aantal leden zijn nog van het eerste uur, een aantal leden stopten,  maar de stabiele factor was altijd Germ. Vele optredens heeft hij voorbereid. Soms was hij vooraf wel wat zenuwachtig. Met de opmerkingen: “breed sjonge, útsjonge, tageliek” heeft hij het koor altijd klaar gestoomd voor een goed optreden. Uitwisselingen met andere koren en zelfs een optreden voor radio Fryslân kenmerkten zijn gedrevenheid. En niet te vergeten het optreden met de “Spikers”.

Om Germ Nicolaï te bedanken heeft de vereniging besloten hem tot Erelid te benoemen. Een heuse oorkonde is aan hem overhandigd. Daarnaast had secretaris Coby een prachtig jubileumboek gemaakt waarin 14 jaar koor goed werd weergegeven.

Bij zijn huis  houdt Germ Nicolaï kippen en eenden. De oude hokken waren nodig aan vervanging toe. Accordeonist André en koorlid Joop hebben dan ook een fantastisch mooi nieuw hok getimmerd dat tot Germ zijn verrassing werd aangeboden.  Onder leiding van Janneke heeft het koor enkele favoriete nummers van Germ gezongen. Met bloemen voor  zijn vrouw Thea  en een echt bedanklied, geschreven door Bauke en Iskje,  en een gedicht voorgedragen door Iskje werd het officiële gedeelte afgesloten.

Geëmotioneerd bedankte Germ Nicolaï  het koor voor deze geweldige avond. Zijn blijk van waardering toonde  hij door alle koorleden op 12 april 2014 in De Wier te Ureterp uit te nodigen bij het Gouden Spikerfestival. Meerdere brassbands zullen daar optreden.

En zoals vaak na de repetities van de Dúnsjongers was het nog lang gezellig.

Voor bij de koffie

Voor bij de koffie

Familie Nicolaï

Familie Nicolaï

Ere-lid

Ere-lid

Cadeau van de Dúnsjongers

Cadeau van de Dúnsjongers

Dankbaar

Dankbaar

Dúnsjongers

Dúnsjongers

 

 

 

 

Geplaatst in: Algemeen

2 reacties op “Afscheid Germ Nicolaï van het dorpskoor de Dúnsjongers

  1. Evert Wilstra zegt:

    Natuurlijk hebben Aljo en ondergetekende bij de start van de Dunsjongers samen met Germ een bijdage geleverd bij de oprichting van het koor.Maar door de jarenlange inzet van Germ bestaat het koor nog steeds en heeft in Janneke van Gorkum ook een prima opvolger. Alle lof voor Germ dus !!! Mooie foto’s Germ en succes Janneke !

    Evert Wilstra

  2. Engel Nijholt zegt:

    Het was een geweldige avond. Complimenten aan Germ voor de energie die hij al de jaren heeft gegeven aan het koor en complimenten aan het bestuur voor de warme, eervolle avond die ze voor Germ georganiseerd hebben. Andries en Engel

Geef een reactie