D66 vernielt posters OpsterLanders

Persbericht OpsterLanders:

Vorige week zijn de posters van OpsterLanders LIJST 6 op alle verkiezingsborden in de gemeente moedwillig beklad door D66. Meerdere getuigen uit onder andere Beetsterzwaag en Bakkeveen hebben deze vernieling doorgegeven aan OpsterLanders.

Met verbazing hebben inwoners van de gemeente Opsterland geconstateerd dat de woorden SOCIAAL, LOKAAL, DEMOCRATEN en ONAFHANKELIJKEN op de verkiezingsposters onzichtbaar zijn gemaakt met witte lijm. Een wandelaar in Beetsterzwaag betrapte vrijwilligers van D66 terwijl deze democraten bezig waren hun eigen posters op te hangen met … witte lijm.

Johan Sieswerda, raadslid en lijstrekker van OpsterLanders: “Een kinderachtige en lafhartige daad van een bedenkelijk laag niveau. De volgende keer dat dit weer gebeurt doen wij aangifte bij de politie en dienen wij een claim in bij de vandalen voor de gemaakte onkosten. Een echte democraat doet zoiets niet: Democratie hoort thuis in de raadszaal.”

Geplaatst in: 2014-gebeurtenissen

1 reactie op “D66 vernielt posters OpsterLanders

 1. opsterlanders zegt:

  Een akelige ervaring om begin deze week te constateren, dat de posters van OpsterLanders op alle 16 gemeentelijke verkiezingsborden op dezelfde wijze waren vernield. Mede dankzij vele ooggetuigenverklaringen (en een eenduidig signalement) wisten wij wie dit hadden gedaan: een eitje voor CSI en Opsporing Verzocht.

  Gelukkig kwam de schuldbekentenis van het D66 bestuur een dag later en zo hebben we dit vervelende ‘posterincident’ redelijk snel gede-escaleerd, met medewerking van de regionale media. De vele vrijwilligers van mijn partij zaten hier bepaald niet op te wachten en ik denk dat een aantal kiezers hier ook het nodige van hebben gevonden …

  DE WOUDKLANK:

  http://www.dewoudklank.nl/gemeentenieuws/29681/excuses-d66-voor-bekladden-posters-opsterlanders/

  DE GORDYKSTER:

  http://www.degordykster.nl/index.php/plakstrijd-rond-verkiezingsborden-loopt-met-sisser-af/

  PERSVERKLARING OP WEBSITE OPSTERLANDERS:

  http://opsterlanders.wordpress.com/2014/03/13/het-vervolg-van-d66-vernielt-posters-opsterlanders-excuses-d66-en-over-op-de-orde-van-de-dag/

  Met vriendelijke groet,

  Johan Sieswerda
  Lijsttrekker OpsterLanders

Geef een reactie