Concours Bakkeveen

In zo’n sportief en recreatief dorp als Bakkeveen, waar ook veel aan paardensport wordt gedaan, hoort natuurlijk ook een concours. De rijvereniging de Dunrûters in samenwerking met de Bosmanege gaan op zaterdag 26 juli en zondag 27 juli een concours organiseren.

De Dunrûters is de rijvereniging van Bakkeveen die ongeveer 35 jaar geleden opgericht is na een gesprekje bij de slager. Popke van Eik en Wieger Romkema benaderden Haring de Vries en Oedzke Wijmenga en samen besloten ze om een rijvereniging op te richten. De eerste voorzitter van het bestuur werd Ljibbe Wiering, leden waren Evert Russchen, Haring de Vries en Oedzke Wijmenga en Popke van Eik.

De Dunrûters is nu een actieve club die hun thuisbasis op de Bosmanege heeft, voorzitter is Wendy Zwarts. De Bosmanege is het bedrijf van Annechien en Gerard Leijten die samen met hun medewerkers elke week aan ongeveer 200 mensen paard- en pony rijlessen geven. Hun concours wordt gehouden op de weilanden waar de bezoekers van de vlooienmarkt parkeren. Volgens de oud-bestuursleden hebben de Dunrûters daar eerder ook kringwedstrijden georganiseerd.

Op zaterdag 26 juli is de kringwedstrijd, dit is een wedstrijd waar alleen leden van de kring aan meedoen. Zij komen globaal allen uit zuidoost Friesland. Verwachte deelnemers zijn ongeveer 300, er wordt dressuur gereden en parcours gesprongen.

Op zondag 27 juli wordt het concours gehouden. Dit is een stuk professioneler, er doen bijvoorbeeld meer beroepsruiters aan mee. Ook hier wordt er dressuur gereden en gesprongen. Er komen twee springparcoursen te staan en er zijn ongeveer veertien dressuurbanen. Voor de horeca komt er een tent te staan. We verwachten ongeveer 500 deelnemers.

Er zal mooie sport te zien zijn, er wordt o.a. gesprongen voor de grote prijs van Bakkeveen. Wij verwachten veel publiek, omdat het concours plaatsvindt in de bouwvak vakantie en de campings dan vol zitten. We hopen hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Dunruters & Bosmanege.

Geplaatst in: Evenementen

4 reacties op “Concours Bakkeveen

 1. Laura zegt:

  Wat een super initiatief!!!

 2. ciska bouma zegt:

  Wat leuk!!Veel plezier gehad altijd met de Fries sikje van familie wordt.

 3. ciska bouma zegt:

  Wat leuk!!Veel rij plezier gehad toen met de Fries iskje!

 4. ben leenman zegt:

  hoi,

  Een goed plan en super gezellig meestal.
  Wij denken dat onze kleindochters wel zullen inschrijven.
  Een ervan heeft onlangs bij het icnn te drachten een 10e prijs behaald en wil vast wel laten zien wat er nog meer in zit.

  groeten

Geef een reactie