Intocht Sint 2013 (met filmpje)

Intocht Sinterklaas 2013

Zaterdagochtend 23 november 2013. “Zou hij wel komen, de goedheilig man….”.

De dag begon wat druilerig. Tegen 10 uur komen de eerste kinderen op de Brink en ….. de zon breekt ook door. Het wordt een stralende ochtend.

En ja, om ongeveer 5 over 10 ontwaart men Pietendrumband de Marko’s uit Burgum. Deze wordt gevolgd door een rijtuig met Sinterklaas en de hoofdpiet en omringd door vele andere zwarte pieten.

In het centrum wordt Sinterklaas welkom geheten door Mevr. Praatjes en …. burgemeester Ravestein van onze gemeente Opsterland. Mevr. Ravestein verwelkomde Sinterklaas met de prachtig gedicht over Bakkeveen en bood Sinterklaas een sleutel aan die tijdelijk op alle woningen past. Hierdoor hoeven de zwarte pieten niet meer bij alle huizen door de schoorsteen.

Daarna begon de rondrit. Ditmaal was de bus gratis beschikbaar gesteld door Wiebenga uit Siegerswoude. Deze grote bus paste maar nauwelijks door de straten, maar het lukte.

In Dundelle werd het feest voortgezet met o.a. een playback show door de kinderen waar Sinterklaas jureerde. Na afloop kreeg ieder kind een cadeautje. En …… In Bakkeveen mag vanavond iedereen zijn schoen opzetten. Of er meteen de eerste ochtend wat in zit is nog de vraag, want de zwarte pieten moeten eerst nog wat aan de omgeving wennen.

Foto’s gemaakt door Martijn van der Vaart.

Filmpje van precies 7 minuten:

Geplaatst in: Sinterklaasfeest

2 reacties op “Intocht Sint 2013 (met filmpje)

 1. Jeen zegt:

  Wat een mooie foto’s van een super mooie intocht. Sinterklaas en Pieten bedankt voor jullie bezoek aan Bakkeveen. Wij hebben er weer erg van genoten de Sint commissie

 2. Sinterklaas zegt:

  Bakkeveen, 24 november,

  Nog maar nauwelijks aangekomen in het prachtige Bakkeveen, staan de mooie foto’s en zelfs een geweldig filmpje staan al online! De fotograaf heeft er de van der Vaart wel in zeg! En Camerajan kan er beslist wat van!

  Lieve kinderen, ouders, opa’s en oma’s, cameralieden, fotografen, buschauffeurs, koetsiers, vrijwilligers, commissieleden, ondernemers, gezagsdragers en iedereen die ik nu vergeet:

  Heel, heel hartelijk dank voor het warme welkom in Bakkeveen. Het was weer schitterend!

  Sinterklaas en de Pieten

Geef een reactie