“Weide Vogels” tbv Serious Request

Zoals jullie vast al weten staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request eind dit jaar van woensdag 18 december tot en met dinsdag 24 december 2013 op het Wilhelminaplein (Zaailand) in Leeuwarden.

3FM zet zich samen met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp.

3FM vraagt met Serious Request 2013 aandacht voor honderdduizenden kinderen die jaarlijks sterven door diarree. Een stille ramp die wereldwijd elk jaar ruim 800.000 slachtoffers maakt en het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten.

In de week voor kerst sluiten drie DJ’s van radiozender 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. De DJ’s eten deze zes dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen met als doel zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen.

Ook ik wil graag mijn steentje bijdragen aan Serious Request:
Boeken te koop!

Het boek Weidevogels van Astrid Kant.

172 pagina’s dik.

Serious Request aanbieding: € 20,00
(in de winkel te koop voor € 29,95)

Prachtig naslagwerk over onze bedreigde weidevogels, zoals grutto, kievit en scholekster, maar ook de graspieper, kluut, wulp, veldleeuwerik en watersnip. Ze zijn niet weg te denken uit het Nederlandse landschap. Maar de aantallen nemen af, de populatie van bijna alle soorten gaat nog steeds hard achteruit.

Dit boek vertelt op een overzichtelijke wijze het geheime broedgedrag van onze weidevogels. Het begint met de aankomst van de weidevogels, gevolgd door het maken van de nesten. Het boek beschrijft de tijd dat de kuiken zijn uitgekomen en totdat ze het nest verlaten. Door het broedgedrag te begrijpen, kan men makkelijker een goed beheer voeren en deze vogels daardoor beschermen. Met zeer mooie foto’s van Astrid Kant. Zij fotografeert al meer dan twintig jaar vanuit haar schuilhutje met haar telelens diverse vogels.

Zegt het voort…  Denk hierbij ook aan buren, familie, kennissen, vrienden etc.

Ik heb meerdere exemplaren beschikbaar, maar op=op!

Belangstelling? Mail naar [email protected]

Boeken zijn af te halen op: Tsjerkewâl 28 te Bakkeveen

Groeten, Lenie Palsma
(werkzaam bij de Provincie Fyslân)

Geplaatst in: Koop en verkoop

Geef een reactie