Verslag CPB te Ureterp

Friese Christelijke                                                                                            Plattelandsvrouwen Bond                                                                                            Afdeling Bakkeveen.

Rayonvergadering C.P.B. te Ureterp op maandag 14 oktober

De presidente heet de leden van Bakkeveen, Siegerswoude  De Wilp, Wijnjewoude en Ureterp hartelijk welkom en ook de spreker van deze avond Fokke Plantinga uit Opende. Ook is er een welkom voor mevr. Burggraaff die als afgevaardigde van het hoofdbestuur aanwezig is.

Na gebed, meditatie en notulen  van de vorige rayonvergadering  op 18 oktober 2012 te Wijnjewoude krijgt Fokke Plantinga het woord.

Hij vertelt over zijn werk als Humorist en zijn grote passie Toneel wat hij al 24 jaar doet. Hij is als leraar bouwkunde werkzaam op een school en geeft daar één dag in de week toneellessen aan de jeugd.

Er zijn in Friesland veel  toneelverenigingen, maar ook komen er meer openluchtspelen en het is fijn om daar in te spelen. Je hebt fabels, maar je speelt ook over een bepaald soort lijden van de mens wat allemaal dan  is aangedikt  en waar dan om gelachen wordt.

Na de pauze speelt hij bepaalde typetjes b.v. de chirurg die door de gangen van het ziekenhuis loopt in een wapperende grote witte jas, waarna de jas weer dienst zal doen als slagersjas, want hij is  geleend van zijn zwager. Echt een doordenkertje. Ook verkleed hij zich als vrouw inclusief mooie jurk, pruik en ketting.

Een avond die goed voor onze lachspieren is!

Tot slot zingen we het Bondslied en gaat de presidente voor in gebed en wenst ons wel thuis.

Onze volgende vergadering is op 5 november en de spreker deze avond is dhr. Wijngaarden uit Drachten met het thema  “voettocht naar Rome of Santiago”
De bijeenkomst wordt gehouden in het lokaal van de Geref. Kerk de Mande, Tjêrkewâl 20 te Bakkeveen. Aanvang 19.30 uur en u bent van harte welkom.

Ook is er nog op dinsdag 26 november een excursiemiddag naar fietsmuseum de Barrel te Haulerwijk.

 

Geplaatst in: Fr.C.P.B.

Geef een reactie