De reunie: the day after

De reünie

Maandenlang hebben wij u warm gemaakt voor de komende reünie. En nu is het al weer meer dan een week geleden. De tiid hâldt gjin skoft! En wat kregen wij een hartverwarmende reacties van veel deelnemers.

Vooral ’s middags werd er veel bijgepraat. Ikzelf zag school- en dorpsgenoten terug die ik meer dan vijftig jaar niet gezien had. En zo waren er veel ontmoetingen van mensen die elkaar heel lang niet gezien hadden. Het was een feest om zoveel mensen bij elkaar te zien, die niet uitgepraat raakten. Er hadden zich rond de 360 mensen aangemeld, waarvan 144 uit Bakkeveen afkomstig. De overige 216 waren dus Bakkeveensters om utens. Zij kwamen uit alle windstreken, zelfs uit het buitenland.

Het inchecken van de deelnemers was even spitsuur, maar het was leuk te zien, dat buiten de tent, al druk gepraat werd. En wat hadden we geluk met het weer. Je kon gewoon buiten staan, zonder jas.

Het begin van de reünie werd opgeluisterd door een optreden van de Dùnsjongers. Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Plaatselijk Belang had het koor zelfs een nieuw “Bakkeveen”-lied gecomponeerd en ingestudeerd. De tekst hiervan werd aangeboden aan de voorzitter van Plaatselijk Belang.

Het vervoer met “golfkarretjes met aanhang”, ter beschikking gesteld door Frisian Motors uit Bakkeveen, bleek een gouden greep. Niet alleen leverde dat veel gemak op voor veel deelnemers, maar ook veel plezier en saamhorigheid (hier, trek mijn vestje maar even aan, etc.).

En dan is het stil de volgende morgen. Geen badges meer printen, geen bloemetjes voor op tafel schikken, alleen nog maar nagenieten. Wij hopen oprecht dat dat voor alle deelnemers geldt, heel lang nagenieten van, een geweldige middag.

Dank aan iedereen die heeft meegewerkt aan het welslagen van de reünie. Zonder iemand tekort te willen doen: hulde aan de jongens van de filmpjes, dank aan de scholen die hun deuren openden en hun digiborden ter beschikking stelden, dank aan de ‘chauffeurs ‘ van de karretjes en dank aan de parkeerwachten, die het verkeer in goede banen leidden.

Het was geweldig om met zoveel vrijwilligers samen te werken, wij hebben het met plezier gedaan.

De reüniecommissie:
Lydia Krist, Anna Wiering (Stoker), Iskje Hovinga. Jantsje van Houten (Wieldraaijer), Anneke Bijker (Geertsma), Tytsje Looper, Ewoud Valk  en Dukke Benedictus (Lenselink).

Geplaatst in: PB125

Geef een reactie