Northern Prog Festival 2013

Op 12 oktober a.s. wordt in Siegerswoude (Opsterland) het Northern Prog Festival georganiseerd.

Vijf Nederlandse progbands (waarvan een aantal internationale bekendheid genieten) zullen optreden in de Uthof in Siegerswoude.

Odyssice
De band is in 1986 opgericht en heeft sindsdien veel wisselingen in het personeelbestand gekend, terwijl Bastiaan Peeters de doorlopende factor is. Een eerste aanzet voor kennismaking met de band was een optreden in Countdown Café van Kees Baars, normaliter behoorlijk in de weer met hardrock maar af en toe ook met progressieve rock.
De band heeft drie studio albums uitgebracht: Moondrive (1997), Impression (2000) en Silence (2010).
Zaterdag zal de band, bestaande uit Bastiaan Peeters (gitaar), Jeroen van der Wiel (toetsen) en Menno Boomsma (drums) aantreden met gast bassist Sven de Haan (ex-Salmon, ex-Knight Of The Progs).

Minor Giant
Een nieuwe Nederlandse progressieve rockband in symfo land.

De band is opgericht in 2011 door toetsenist/componist Rindert Lammers en drummer Roy Post.  Al snel werd vocalist/gitarist Jordi Repkes aan de band toegevoegd en toen bassist Harry den Hartog (ex-PBII) en toetsenist Jos Heijmans de band completeerden werd een start gemaakt met de opnames van het debuut album On The Road. Op dit moment is de band in de afrondende fase van dit debuut beland.
Na een indrukwekkend optreden tijdens het ProgMotion Festival in De Pul in Uden hopen we komende zaterdag van een wederom spetterend optreden te kunnen genieten.

Leap Day
De organiserende band van het festival is natuurlijk een goede bekende hier in de regio. Twee Bakkeveners (Koen Roozen/drums en Gert van Engelenburg/toetsen) en twee Wijnjewouders (Jos Harteveld/zang en Eddie Mulder/gitaar) maken dat deze band als het ware een thuiswedstrijd speelt.
Samen met Derk Evert Waalkens/toetsen en Peter Stel/basgitaar timmeren ze al jaren aan de weg in de wereld van de progressieve rock.
Na hun debuut Awaking The Muse (2009) en Skylge’s Lair (2011), twee cd’s die de band wereldfaam bezorgde onder de vele symfoliefhebbers, zal aanstaande zaterdag hun nieuwe cd From The Days Of Deucalion, Chapter 1 in première gaan.

The Aurora Project
The Aurora Project werd gevormd in 1999 in Nederland. Hun debuutalbum Unspoken Words kwam zeven jaar later uit op DVS Records. Om het album te promoten speelden ze onder andere op ProgPower Europe en in clubs met Riverside, Vanden Plas, Pain of Salvation en Threshold.
In 2008 startten ze vervolgens met de opnames van hun tweede album, getiteld Shadow Border, dat in mei 2009 uitkwam op The Laser’s Edge.
Op 8 februari 2013 kwam hun derde album uit getiteld Selling The Aggression uit bij FREIA Music.
Deze zeskoppige band zal De Uthof laten daveren op zijn grondvesten met stevige, puike progmetal.

 

Pink Faces
De muziek van Pink Floyd heeft vele generaties overleefd. Vorige maand nog speelde Roger Waters een uitverkochte ArenA plat met zijn versie van The Wall.
Pink Faces, met veel muzikanten van The Pink Floyd Project van het eerste uur, brengt zaterdag een anderhalf uur durende show met alle grote Floyd hits van ooit. Wie kent niet Another Brick In The Wall, Money of de wereldhit Wish You Were Here.
Ze zullen allemaal langskomen. En geloof maar dat Comfortably Numb, complete met schitterende gitaarsolo, niet zal ontbreken.
Pink Faces zal de afsluiter vormen van dit grootse prog festival.

Het is de eerste keer dat het Northern Prog Festival wordt georganiseerd. Stiekem wordt al vooruit gekeken naar een eventueel tweede editie in 2014. Vanaf 14.00 uur is de zaal op en om 15.00 uur gaat het festival van start.
Entree €22.

Geplaatst in: Dunrock

Geef een reactie