Pompoenwedstrijd

De reünie van het plaatselijk belang is alweer achter de rug maar er zijn toch altijd nog naweeën te bespeuren. Een daarvan is de volgende………….

In het kader van 125 jaar Plaatselijk Belang heeft volkstuinvereniging “De Twakamp” een pompoenwedstrijd uitgeschreven.

Er was toen der tijd een mogelijkheid om na aanmelding een aantal zaden te KRIJGEN maar helaas is daar niet veel respons op geweest. Ondanks aanplakbiljetten in de Poiesz en op deze site. Vandaar dat deze wedstrijd niet echt een wedstrijd geworden is, maar dat heeft de pret van de deelnemers toch niet weten te drukken. Ze zijn druk in de weer geweest om met een goed resultaat voor de dag te komen.

Een klein verslag. De pompoenen van mevrouw Rodenburg en Jacob waren al in een vroeg stadium opgegeten door de slakken (ja het blijft natuur hè). Frits heeft dit jaar niet veel tijd aan zijn tuin kunnen besteden en daar zijn de pompoenen dus ook niet echt uit de verf gekomen. Tini Hofstee wist het toch zover te krijgen dat er een pompoen te voorschijn kwam maar die werd vervolgens door een schimmel aangetast, tsja alles onbespoten op de volkstuinen neemt een risico met zich mee. Tenslotte waren er een tweetal tuinders die met een goed resultaat naar voren kwamen. Jouke wist een familie van 3 pompoenen groot te brengen.

Maar de winnaar was en is Elisabeth, de nieuwkomer bij de vereniging. Zij wist ook meerdere pompoenen groot te brengen en één daarvan was maar liefst 1.60m in omtrek en woog 45 kilo.

De uitreiking van de prijs heeft afgelopen week plaats gevonden op het complex van de volkstuinvereniging. De betreffende pompoen kan helaas niet meer in levende lijve bekeken worden, deze is namelijk al in een smakelijke maaltijd verwerkt.

Gelukkig hebben we de foto’s nog

 

Geplaatst in: Algemeen

4 reacties op “Pompoenwedstrijd

  1. Jeen zegt:

    Gefeliciteerd Elisabeth

  2. Ine Jansen zegt:

    Twee kanjers! Gefeliciteerd!

  3. wim dijk zegt:

    Bij deze feestelijke prijs uitreiking was het bestuur van de jubileum commissie ook graag aanwezig geweest.

    In ieder geval van harte gefeliciteerd Elisabeth!

  4. jannymartha veld zegt:

    Hoi Elisabeth,

    hoeveel liter soep heb je daar wel van kunnen maken.
    Vanavond een echt Nederlands menu,kippensoep,gebakken aardappelen,
    zuurkool met paprika en ui,worteltjes en een Grieks toetje.
    Groetjes,JannyMartha.

Geef een reactie