Foto-impressie fietstocht 24 augustus

In het kader van het 125 jarig bestaan van het Plaatselijk Belang is op 24 augustus een fietstocht voor jong en oud georganiseerd !

Er waren twee verschillende afstanden mogelijk zijn, 30 en 50 kilometer. Halverwege was een stempelpost en horecavoorzieningen.

Inschrijven:
50 km tussen 9 en 11 uur
30 km tussen 10 en 11 uur
Start: Recreatiecentrum Dúndelle
Kosten: € 3,50

De routes liepen richting zuidwesten naar Waskemeer en via Blauwe Bos naar Haule. De 30 km ging binnendoor, maar de 50 km maakte een grote lus door natuurgebied Weperpolder, langs de Weperpolder-berg, voormalige barakkenkamp Fochteloo, Fochteloerveen (met spiksplinternieuw fietspad!) naar gevangenismuseum Veenhuizen.

Na Veenhuizen via Een, Een-West en Allardsoog terug naar de finish in Dundelle. Het was prachtig fietsweer (voor sommigen iets veel tegenwind). De deelname had wel wat beter gekund.

Hieronder een korte foto-impressie. (foto’s Jan van Dalen).

 

Geplaatst in: PB125

4 reacties op “Foto-impressie fietstocht 24 augustus

 1. appie zegt:

  De organisatie was in handern van Appie en Minne. We werden bijgestaan door leden van de DoDo organisatie, waarvoor onze dank.
  Jammer dat er niet meer deelname was. Slechts 47 geregistreerde fietsers hebben deelgenomen. Wij hadden 300 startkaarten, er was dus wel op een hogere opkomst gerekend. Wellicht kunnen we de startkaarten volgend jaar weer gebruiken. ER is dan geen Jubileum maar een fietstocht door onze prachtige omgeving,is altijd de moeite waard.

 2. Jel zegt:

  Het Moddergat dat op de eerste foto staat, moet natuurlijk zijn het Diepe gat te Waskemeer. Een moddergat hebben we daar geloof ik niet.

 3. Huub zegt:

  Het was jammer dat er niet meer deelname was,de tocht was zeker de moeite waard,misschien volgend jaar weer?

Geef een reactie