Impressie vlooienmarkt 6 juli 2013

Eindelijk ………. het was al een week zeker dat het zaterdag 6 juli prachtig weer zou worden. Alle andere markten van 2013 hadden te maken met wat onzekere weersverwachtingen en …. vaak koud. Nu dus zekerheid en warmte. Dat bracht vele standhouders ertoe om alvast gedurende de week hun spulletjes te verzamelen om zaterdag naar Bakkeveen af te reizen. Iedereen dacht wel dat het wat aan de drukke kant zou worden, daarom waren velen al eerder van huis vertrokken.

De organisatie was voorbereid op grote drukte: alle terreinen waren beschikbaar en gelukkig door het mooie weer ook goed toegankelijk, in plaats van 7 waren er nu 9 vrijwilligers paraat en er werd 1 uur eerder begonnen. Dus om 4 uur al aanwezig.

Om 4 uur in de ochtend bleken er al ca 50 standhouders aanwezig te zijn. De stroom standhouders bleef vervolgens gestaag doorgaan. Rond 7:15 uur was ook de file opgelost en had iedereen zijn plekje gevonden. Een paar standhouders kwamen wat later; de laatste rond 9 uur (verslapen, aldus de mevrouw).

Ook het publiek, de kopers, waren erg vroeg op deze mooi zomerdag. Om 8 uur waren P1 en P2 al vol en kon er op P4 geparkeerd worden (P3 was als overloop terrein grotendeels aan de standhouders “opgeofferd”).

Topdrukte ! Er zijn 636 standhouders geteld. Een record. Ook het aantal parkeerders gaf een record. Ook in de aangrenzende woonwijk en zelfs door het dorp heen tot in het centrum stonden auto’s van bezoekers. De politie is deze keer wel wezen kijken, maar heeft in tegenstelling tot 2 weken geleden geen bonnen uitgedeeld. Wel erg vreemd, want er was een straat waar het doorgaande verkeer zo goed als geblokkeerd was. De parkeerweilanden hadden nog genoeg ruimte over en ……….. deze liggen ook veel dichter bij de markt.

Het aantal geparkeerde fietsen was nog niet erg groot. Het vakantieseizoen was deze zaterdag nog maar net begonnen en nog lang niet iedereen was op de plaats van bestemming. De beide volgende markten (20 juli en 3 augustus) zullen waarschijnlijk veel meer fietsen en wandelende bezoekers te zien geven van campings uit de naast omgeving.

Hieronder een impressie van www.martijnvandervaart.nl 

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2013, Vlooienmarkten

17 reacties op “Impressie vlooienmarkt 6 juli 2013

 1. Elmo zegt:

  De Woonwijken waren deze keer weer volledig vol geparkeerd en de Politie doet hier niets aan. Dit is te schandalig voor woorden, als wij bewoners weg moeten kunnen wij niet eens fatsoenlijk bij ons huis vandaan komen. Spreek je de parkeerders daarop aan dan krijg je een antwoord van waar bemoei ik mij mee, want zij willen niet betaald parkeren. Maar de grootste zorg is als er de hulpdiensten langs moeten. Wilt u wachten op een ambulance omdat hij er niet langs kan?? Wat roept u als eerste als uw huis in brand staat en de Brandweer kan er niet langs?? Dan krijgen de hulpdiensten de schuld terwijl je de schuld moet zoeken bij de mensen die niet fatsoenlijk kunnen parkeren. Het word nu echt tijd dat de organisatie dit beter gaat structureren. Wellicht helpt een bergingswagen en de betrokken auto’s een dag later terug geven aan de eigenaar. We komen op een punt dat er eerst iets moet gebeuren voordat er actie word ondernomen.

  Graag dit bericht plaatsen en niet verwijderen!!

  • D.R. zegt:

   Ik maak me ook zorgen over de bereikbaarheid van het dorp (en z’n straten) door de hulpdiensten. Vooral met drukke markten zoals afgelopen zaterdag.

 2. J.F.Hofs zegt:

  Laat op de vlooi dagen de zijstraten afzetten (i.o.m. de gemeente en organisatie).
  Parkeer eigen auto voor eigen oprit, dit kun je afspreken met de buurt.

 3. appie zegt:

  Weer prachtige foto”s Jacob, alleen ik mis je leuke teksten. Gjin tiid?

 4. henk lobers zegt:

  wat mooi foto
  ik staat er ook op met de miniaatuurautos

 5. Sjaak zegt:

  Hulde voor de organisatie ! De critici kunnen zich beter aanmelden als vrijwilliger, of iets meer landelijker gaan wonen….

 6. Arjan zegt:

  Ik woon zelf niet in het dorp, maar kan me voorstellen dat het erg vervelend is als telkens je hele straat geblokkeerd wordt tijdens markturen.
  Lijkt me niet meer dan normaal dat je daarover dan je ongenoegen uit. Heeft verder ook niks te maken met kritiek op de organisatie, volgens mij onderkennen die zelf het probleem ook wel namelijk.

 7. janneke zegt:

  het was inderdaad zaterdag een gekkenboel hier, ik kon ook met moeite mn eigen erf op en af.en de autos stonden zelfs midden op de stoep omdat aan de andere kant al een auto netjes langs de stoeprand stond, en aangezien we waarschijnlijk geen stap te ver willen lopen zetten we hem maar op de stoep en gedeeltelijk weg. daar had inderdaad nooit van je lang zal ze leven een ambu of brandweer tussendoor gekunt, voor een personenvoertuig was het al milimeterwerk. nu worden er overal netjes borden geplaatst van foutparkeerders worden beboet, en tot mn grote verbazing zie ik de politie er langs rijden kijken even lachend en doen inderdaad niets. dat kan toch niet waar zijn.

  • janneke zegt:

   zou het mischien ook kunnen zijn dat de overlast weer toeneemt omdat de parkeervelden worden gebruikt als marktterrein en niet om te parkeren? toen de velden in gebruik werden genomen was de overlast nagenoeg niets, nu de velden gebruikt worden voor standhouders is het weer dramatisch en zeer vervelend.

   • Jeen zegt:

    Hallo Janneke

    Er is nog steeds genoeg ruimte voor parkeerders op de weilanden. En inderdaad wij als organisatie doen er alles aan maar de politie denkt er jammer genoeg anders over

    • janneke zegt:

     als organisatie kun je dan weinig beginnen jeen, ben ik helemaal met je eens. als de politie niet meewerkt aan de afspraken die gemaakt worden kun je weinig beginnen. mischien een aandachtspunt voor onze wijkagent. was echt verbaasd toen k zag dat ze dr om lachten en gewoon doorreden.

     • Ton Mors zegt:

      Het is natuurlijk voor de politie weer een mooie melkkoe om bekeuringen uit te kunnen schrijven. Overlast heb je bij ieder evenement, en voor sommige evenementen mag een dorp trots zijn dat ze die met goed overleg tot stand kunnen en blijven houden.

 8. ritger zegt:

  Ik ben weleens in ijhorst bij Staphorst geweest, daar is ook elke eerste zaterdag van de maand een rommelmarkt in het dorp
  Daar geld binnen de tijd dat de vlooienmarkt word gehouden, een parkeerverbod binnen het hele dorp, met uitzondering van een aangewezen parkeerterrein.
  Het werkt enorm, bijna niemand parkeert in het dorp
  bekeuring was de laatste keer dat ik er was 70 euro.
  werd uitgeschreven voor een enkele onverlaat

  maar ja dat moet men dan wel als inwoners willen?

 9. Ton Mors zegt:

  Parkeren en bekeuren gaat nog niet meevallen. Wie zegt dat de auto fout geparkeerd staat op een plek waar je normaal gesproken wel mag parkeren? Zolang de politie niet kan aantonen dat de auto geplaatst is VOOR dat de borden geplaatst worden , hebben ze al een probleem. Je kan net zomaar ergens een bord plaatsen en dan bekeuringen gaan uitschrijven. Persoonlijk zeg ik dat dit probleem sociaal moet worden opgelost en niet met bekeuringen. Ik weet er zijn personen die hebben overal maling aan ,en die mogen er dan ook op aan gesproken worden. Maar mensen , waarom allemaal zo moeilijk … twas mooi weer , dag liep volgensmij verders probleemloos …. 13.00 uur was het meeste al weer weg … dont worry be happy

  • Elmo zegt:

   We mogen inderdaad blij zijn dat wij dit evenement hebben. Maar we moeten wel realistisch blijven dat er ook nog omwonenden zijn en daar kan als organisatie best op in gegrepen worden. Het probleem is alleen dan moet er ook wilskracht zijn om alle foutparkeerders weg te sturen en dat is best op te lossen door maar 1 toegangsweg te maken, de omliggende wegen afsluiten en iedereen 1 voor 1 naar binnen te leiden.

   Gezien afgelopen weekend mogen wij als bewoners blij zijn dat we de hulpdiensten niet nodig waren want ik denk dat we dan rustig hadden kunnen wachten tot er zwaar gewonden of doden waren gevallen.

   Dit is een kwestie wat bij de gemeente en de politie moet worden neergelegd en dan kan het nog zo gezellig zijn Sjaak maar als u de hulpdiensten nodig heeft dan zegt u ook niet wacht maar even want alles staat geblokkeerd want er is vlooienmarkt.

   Dus het lijkt mij verstandig om hier met zijn allen en vooral de organisatie niet te luchtig over te denken en zeer spoedig naar passende veiligheidsmaatregelen te gaan zoeken.

 10. Sjaak zegt:

  Janneke,

  Ijhorst is een mooi dorp om te wonen. Ook geen parkeerproblemen als er eens een vlooienmarkt is………

Geef een reactie