Goud voor Spijkerpakkenband

Prestatie van Wereld formaat: Goud voor Spijkerpakkenband

Op zaterdag 6 juli heeft brassband De Spijkerpakkenband deelgenomen aan het Wereld Muziekconcours te Kerkrade. Dit grote muziekevenement wordt eens per 4 jaar georganiseerd. De Spikers hebben samen met 6 overige deelnemers in de eerste divisie gestreden om de gouden plak. De band staat sinds een jaar onder leiding van Nederlands bekendste brassbanddirigent Erik Janssen. Janssen leidde de club naar muzikale hoogte en sleepte met zijn muzikanten de eerste prijs in de wacht.

Er werden twee grote werken ten gehore gebracht in de Rodahal in Kerkrade. De Spijkerpakkenband startte haar optreden met het verplichte werk ‘Far Horizons: sailing west’ van Philip Wilby. Dit werk werd beloond met maar liefst 94 punten. Dat de band uit Opsterland de jury echt wist te overtuigen, blijkt uit de 4 punten verschil in score met runner-up, brassband 3BA uit Duitsland.

Het vrije werk van De Spijkerpakkenband was het werk ‘Psyché’ van componist Ludovic Neurohr dat maar liefst 25 minuten duurde. Het technische werk viel bijzonder goed in de smaak bij het publiek. De jury bevestigde dit met 92 punten waardoor de band zich aan het einde van de dag wereldkampioen mocht noemen. Voorzitter Thies Nicolaï: “We zijn erg trots op het behaalde resultaat. Na een fantastische voorbereiding en hard werken is het geweldig om de wereldtitel vier jaar te mogen voeren!”
De totale uitslag is te vinden op de website www.brassinfo.nl.

Geplaatst in: Spijkerpakken Band

Geef een reactie