Wie zitten er achter de reünie (5)

U heeft de afgelopen maanden steeds een portretje van een van de leden van de reüniecommissie kunnen lezen. Een paar kwamen niet meer aan de beurt en sommigen vonden iets over jezelf vertellen ook maar lastig. Daarom in het kort het resterende deel van de reüniecommissie:

 

r1

Iskje Hovinga, een ras-Bakkeveenster, nu een prachtige stem uit De Biskop, die op veel manieren actief is in Bakkeveen.  Zo ook in onze commissie.

 

 

 

 

 

r2

Jantsje Wieldraaijer, niemand heeft zoveel mensen aangespoord naar de reünie te komen als zij. Je hoeft maar een naam te noemen en er rolt een hele historie uit, zodat je weer weet waar je verder moet zoeken. Iets over zichzelf schrijven ziet ze niet zo zitten, daarom nu meegenomen in het totaal.

 

 

 

Anneke Geertsma, die heel veel mensen uit Bakkeveen kent en heel veel telefoontjes heeft gepleegd om mensen enthousiast te maken. Ook geregeld gehoord: daar ga ik wel even met de ‘scoot’ heen. Haar foto houdt u van ons tegoed.

Tot slot ikzelf dan nog:

r3

Geboren en getogen in Bakkeveen, op Durk de Haan’s plaats, en later op de Johannastate, waar Popke van Eik nu woont, vertrok ik in 1965 om in Groningen te gaan studeren. Aansluitend heb ik met man en kinderen meer dan 30 jaar op de Veluwe gewoond. Het Noorden van het land is echter altijd blijven trekken en zodra het vanwege ons werk kon zijn we dan ook op zoek gegaan naar woonruimte boven Meppel. Dat wij in Siegerswoude uit kwamen is puur toeval. Hemelsbreed woon ik nu een paar kilometer van de plaats waar ik opgegroeid ben en die omgeving voelt als ‘thuis’.

Zo lang heit en mem in Bakkeveen woonden kwam ik geregeld terug en zo heb ik het dorp niet helemaal losgelaten. Na heel veel jaren ergens anders gewoond te hebben kom ik nu weer iedere dag in Bakkeveen om te lopen in de Duinen.
Vorig jaar april zijn wij als commissie gestart met de voorbereidingen voor de reünie in september. Het resultaat van onze inspanningen is dat ongeveer 300 mensen verwacht worden. Ik kom echter ook nog steeds mensen tegen die zeggen: ‘” o ja, ik moet mij nog opgeven”. Ik wil u vragen dit niet langer op de lange baan te schuiven, wij willen graag voordat iedereen met vakantie gaat zo goed mogelijk het aantal deelnemers weten, in verband met veel praktische zaken die wij in die periode moeten regelen.

In de afgelopen maanden hebben wij u via de Slûswachter en de website www.bakkeveen.nl op de hoogte gehouden van de stand van zaken. De komende maanden zal dit alleen via de site gebeuren. Voor nu, wat de Slûswachter betreft: oan ’t sjen in september!

Dukke Lenselink-Benedictus

 

Geplaatst in: Algemeen

Geef een reactie