Hannekemaaiers na dag 1

De eerste wandelaars zijn na een lange tocht van ca 32  km aangekomen bij de eerste overnachtingsplek: Familiepark de Vechtvallei in Diffelen (gemeente Hardenberg). Aankomsttijd rond 16 uur. We zijn uit Uelsen vertrokken om 9:30 uur en een tussenstop gemaakt bij het “Hannekemaaiers beeld” in Uelsen.

Vrijwel de gehele dag droog gebleven en tegen het einde zowaar een paar zonnestralen waargenomen. Temperatuur lag rond de 10 a 11 graden. De wind was stevig in het grensgebied van Duitsland en Nederland en natuurlijk het hele stuk tegenwind.

Zojuist (16:25 uur) komt groep 2 binnen met o.a. Mattie van der Meer, Fred Hoogenboom, Koert Scholten, Coby Klijnstra, Oene Roelsma, Jan Noordman en nog een paar mensen. Ook zij hebben de overtocht met de op zonne energie aangedreven pontje ook volbracht …..

Omdat de organisatie verwachtte dat we laat binnen zouden komen, is het diner pas om 20 uur. Iemand (Djoekje) maakte ons wijs dat het al om 19 uur klaar zou staan. Dat wilden we natuurlijk wel geloven (?). Het is nu 19:12 hr en nog geen eten. Dus veel nootjes en hangen aan de bar ….(sommigen dan).

Wat overdag niet lukte gebeurt nu wel: de zon is volop gaan schijnen !

Later meer ….. (diner …).

[19:32]  Omdat we toch op het eten wachten, weer 10 nieuwe foto’s toegevoegd. Deze zijn van Klaske de Boer. (De 1e 11 foto’s).

Geplaatst in: Algemeen, Hannekemaaiers (wandelevenement)

6 reacties op “Hannekemaaiers na dag 1

 1. Jan Noordman zegt:

  het pontje veroorzaakte zoveel chaos dat menigeen nu op de kamer zit na te pruttelen.Bakkeveen let op:De Hannekemaaiers zijn 3 loopdagen verwijderd, sluit ramen en deuren.We zijn bewapend met zeisen en striekels. Er zit ook een Noorman tussen en een VanDalen.

 2. Oene Roelsma zegt:

  Het pontje ging erg oenig!

 3. GRiet zegt:

  Ook wij zijn eens met dit pontje gegaan,
  maar wijwaren op de fiets,,

  Veel succes wandelaars

 4. Sofie zegt:

  Wat een leuke woord spelingen,en houd de moed er in Hannekemaaiers!
  Nog maar 3 dagen, ik zie de zon hier (voorzichtig)nabij Bakkeveen.

 5. D.R. zegt:

  De eerste bloemen zijn al besteld!
  Dus wel zorgen dat jullie in Bakkeveen aankomen……

Geef een reactie