Foto’s 3PWT + Filmpje

De 5e aflevering van de 3 Provinciën Wandeltocht zit weer in de benen.

De aanloop was niet al te hoopvol. Normaal gesproken 2.500 wandelaars. Sommigen verwachtten maar de helft. Waarom? Velen zijn in dit Hemelvaartsweekend op vakantie en het is maar de vraag in hoeverre vakantiegangers in Bakkeveen en omstreken bereid zijn er al wandelend op uit te trekken. Dan de 11-steden wandeltocht: een grote schare lange afstandlopers zal hierdoor niet in Bakkeveen verschijnen. En …. als klap op de vuurpijl: de heren Paulusma en anderen voorspellen slecht weer voor de zaterdag.

Zaterdagochtend 11 mei, rond 6 uur in de ochtend: in het oosten zit een rode zon. En de volkswijsheid zegt: “Ochtend rood, water in de sloot”. Het bleef idd de gehele ochtend bewolkt, maar nauwelijks tot geen regen. Weinig wind, maar wel erg vochtig. Pas na de middag werd de neerslag intensiever, met tussen 14 en 15 uur de meeste regen: ongeveer 4 mm. Daarna brak de zon door. Maar de meeste wandelaars kwamen in de stromende regen binnen … of zaten al in de auto richting huis.

Uiteindelijk zijn er 1800 wandelaars geteld. Vermenigvuldig dit met het inschrijfgeld van € 5,– en je komt uit aan € 9.000 voor het goede doel. En dat goede doel was dit jaar het Jeugdsportfonds. 700 wandelaars minder dan voorgaande edities… Volgend jaar de 2e zaterdag in mei: 10 mei 2014.

Hieronder een foto impressie van Martijn van der Vaart . De foto’s zijn hoofdzakelijk na de middag gemaakt, waardoor de wandelaars zich tegen de toenemende regen hebben gekleed.

Wie heeft nog meer foto’s van onderweg? graag even mailen naar [email protected]  !

Routes:

 • 5 km bleef binnen het bos en had als rustpunt: Bosmanege
 • 10 km ging naar dorpshuis Siegerswoude (rustpunt) en daarna via het Waskmar en weilanden naar de Dwarswijk. Ook alle langere afstanden kwamen naar het begin van de Dwarswijk. Daarna achterlangs naar rustpunt Bosmanege en vervolgens Mjumsterwei oversteken en een rondje “rode route”, ongeveer dan.
 • 15 km Vanaf Dorpshuis Siegerswoude naar kantine voetval ver. Wilperboys (net als de langere afstanden). Vervolgens ten zuiden van De Wilp langs, Waskmerwei naar de Dwarswijk.
 • 20 km. Eigen zelfde als 15 km maar dan ten noorden van De Wilp langs over de smalle paadjes van rondje “De Wilp”.
 • 25 km. Zelfde als 20 km, maar halverwege De Wilp-Marum richting Marum, Malijkse pad en naar dorpshuis Nuis (verder route 40 km).
 • 40 km. Vanaf voetbalkantine De Wilp achterlangs naar Haarsterweg, Postdijk, Trimunt, Leidijk naar Noordwijk. Daar rustpunt dorpshuis De Wene. Vervolgens naar Lucaswolde, maar iets daarvoor naar Mienscheer door natuurgebied. A7 oversteken en via particulier wandelpad naar dorpshuis Nuis.
  Hier verder (samen met de 25 km) via de bossen van Coendersborg, Jonkertjespad, Bolmeer, Nanninga’s bos, Heineburen, Bremerweg naar de Dwarswijk.

De bedanken de volgende particulieren die hebben toegestaan hun terreinen te gebruiken om de wandeling tot een succes te maken:

Fam. A. Pool, Bakkeveen
Fam. A. Veenstra, Siegerswoude
Fam. T. Roest, Siegerswoude
Fam. E. Veenstra, Siegerswoude
Zorgboerderij Limazorg, De Wilp
Fam. Dijkstra, De Wilp
Fam. G. J. Neef, Siegerswoude
Mts. De Jong, Siegerswoude
Fam. G. van Dalen, Bakkeveen

Filmpje 3PWT door GW Producties:

 

Geplaatst in: 3 Provinciën Wandeltocht

2 reacties op “Foto’s 3PWT + Filmpje

 1. Willy zegt:

  Ik zie bij de foto’s militairen die niet door ons zijn gescand, dus niet gestart zijn bij de 3PWT.

 2. henk zegt:

  ik vond het pittig die dag

Geef een reactie