Impressie laatste koninginnedag

Dinsdag 13 april 2013: de laatste Koninginnedag  Deze traditie op 30 april is begonnen in 1949 (de verjaardag van, toen, koningin Juliana). Beatrix is op 31 januari jarig: geen geschikte datum voor een Koninginnedag en daarom heeft zij 30 april gehandhaafd.

Koning Willem Alexander is jarig op 27 april en dat wordt de nieuwe Koningsdag. Wel beginnen we in 2014 meteen met een uitzondering: 27 april 2014 is een zondag en daarom wordt het feest dan op zaterdag 26 april gehouden.

Deze dinsdag is na 33 jaar de abdicatie van koningin Beatrix en de inhuldiging koning Willem Alexander. In Bakkeveen wordt wederom de traditionele kinder-vrijmarkt gehouden met spelletjes en ballonnenfestijn. Of er minder mensen komen ?

Hieronder een korte impressie. Later komt er ook nog een YouTube video.

 

Geplaatst in: Koningsdag

3 reacties op “Impressie laatste koninginnedag

  1. Martha zegt:

    Vandaag al het ballonkaartje via de post weer terug gekregen. Waar moet wij dit melden/laten zien?

Geef een reactie