Spetterend Gouden Spikerfestival 2013

58 DEELNEMERS OP GOUDEN SPIKER FESTIVAL 2013

Dorpsfanfares, jeugdorkesten, brassbands in drie verschillende divisies… Ze passeren allemaal de revue tijdens het Gouden Spiker Festival. Wat dit festival inhoudt? Een kans voor amateurorkesten om een volwaardig concertprogramma aan een publiek te presenteren, op een prachtig podium. Of hier vraag naar is? Dat blijkt. Maar liefst 58 orkesten gaan de muzikale uitdaging aan. Waar? In MFC De Wier in Ureterp. Tijdens hét grootste amateurmuziekfestival van Nederland, voor lagere divisie orkesten.

TROTS!
“We zijn echt trots op het geweldige deelnemersveld dit jaar”, vertelt voorzitter Germ Nicolaï. “Ieder jaar is het toch weer spannend hoeveel orkesten zich inschrijven. We hebben een heel aantal trouwe klanten, maar er komen ook ieder jaar nieuwe namen bij. Dit maakt het deelnemersveld dynamisch en afwisselend.”

DE KRACHT
Het Gouden Spiker Festival is een muziekfestival dat alleen winnaars kent, geen verliezers. Dit is de kracht van het concept. Het is voor amateurverenigingen vaak al een prestatie op zich, om een compleet concertprogramma te presenteren. Net als andere verenigingsvormen, kampt ook de amateurmuziek met problemen op het gebied van ledenaantallen en financiën. Dit maakt het voor velen lastig om deel te nemen aan wedstrijden en concoursen.

GEEN VERLIEZERS
“Ons festival is laagdrempelig en biedt verenigingen een prachtig platform om zichzelf te profileren. We maken alleen de top drie bekend per divisie, waardoor niemand als verliezer naar huis gaat. We willen laten zien en horen, dat blaasmuziek op ieder niveau gemaakt kan worden. En vooral dat het ontzettend leuk is!” aldus Nicolaï.

GOUDEN RANDJE
Iedere festivaldag wordt afgesloten met een prachtig galaconcert. Het gouden randje, de kers op de taart. Nicolaï: “Het is natuurlijk geweldig voor de amateurorkesten om naast hun eigen optredens, ook nog de kans te krijgen om een toporkest te beluisteren. Onze hoofdsponsor Muremo uit België levert ook dit jaar weer drie professionele Sterling solisten, die tijdens de galaconcerten een optreden verzorgen met een orkest uit de hogere regionen. Noteer de data alvast in uw agenda, we heten u graag welkom in Ureterp!”

EXTRA INFORMATIE
Locatie MFC De Wier, De Telle 21 in Ureterp
Data: Vrijdag 19 april: 5e divisie brassband
Zaterdag 20 april: 4e / 3e divisie brassband
Zaterdag 20 april: Festival Divisie
Zaterdag 25 mei: 5e / 4e / 3e divisie fanfare
Website www.goudenspikerfestival.nl

Geplaatst in: Spijkerpakken Band

Geef een reactie