NL Doet: Natuerferiening bouwt nestkasten

NLDoet in Bakkeveen.

Op 16 maart was het zover. Na voorbereidingen zoals goede bouwplaten vinden, zoeken naar het juiste materiaal, verzamelen van goed gereedschap, aanvragen subsidie bij het Oranjefonds, mensen werven die konden helpen en tenslotte inkopen koek, koffie en broodjes konden we op 16 maart aan de slag: nestkasten bouwen.

Het was koud en er stond een scherpe wind; gelukkig konden we aan het werk in de beschutte garage met carport van de Klijnstra’s aan de Foarwurkerwei. Zelfs een warmteheater was voorzien door de gastheer! Met velen werd er hard gewerkt; Jan Hendriks en Oene Roelsma waren als eersten aan het werk en zij werkten nonstop tot de laatste kast gereed was. Maar er waren er meer ijverigen, men druppelde binnen en iedereen hanteerde enthousiast hamer, zaag, kwast of koffiepot; de sfeer was uiterst vrolijk en er werd door iedereen flink gewerkt.

Sylvia Andringa, Jan Hendriks, Jurjen Jagersma, Douwe Klijnstra, Jan Klijnstra, Coby Klijnstra, Roel Kooistra, Jids Lucas, Jan Noordman, Michel Pol, Oene Roelsma, Freerk v.d. Wal, Koert Scholten, Sjouke Scholten, Jesper Schröder, Claartje Slofstra, Vincent Veldhoen, allen droegen hun steentje bij. Jids en Jesper, 10 jaar oud, bouwden onder begeleiding helemaal zelf twee vleermuizenkasten en een spechtenkast.

Uiteindelijk stonden daar 2 bosuilenkasten, 2 steenuilenkasten, 2 vleermuiskasten, 1 spechtenkast en een aantal mezenkasten.

De Natuerferiening kijkt terug op een welbestede dag en zal ervoor zorgen dat de kasten zorgvuldig worden geplaatst op geschikte plekken. De uilen, vleermuizen en andere vogels zullen er dankzij de vrijwilligers nog jarenlang van kunnen genieten.

 

Geplaatst in: Natuerferiening Bakkefean

Geef een reactie