Cursus lokale politiek

Cursus lokale politiek op 9 april 2013

Beslist u straks mee over Opsterland?

Steeds meer taken komen op het bordje van de gemeente. Als raadslid buig je je de ene keer over een brede school, de andere keer ben je bezig met het centrum van Gorredijk, het onderhoud van sportvelden of de samenwerking met andere gemeenten. Maar: “Waar beslist nu eigenlijk de rijksoverheid over en wat mag een gemeente zelf beslissen?”, “Gemeenteraad,  burgemeester, wethouders, ambtenaren, wie doet nu eigenlijk wat?” En: “Ik wil actief worden in de lokale politiek, hoe pak ik dat eigenlijk goed aan?”

 

Doe mee!

Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan u denkt! Daarom organiseert de gemeente een cursus voor inwoners die zich met de Opsterlandse politiek willen gaan bezighouden. In sneltreinvaart kennis maken met de politiek in Opsterland. De minicursus Politiek Actief vindt plaats op dinsdag 9 april 2013 van 19.30 – 22 00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Beetsterzwaag. Tijdens deze bijeenkomst vergroot u uw kennis over de gemeente en het lokale bestuur, leert u hoe u politiek actief kunt worden en kunt u kennismaken met lokale gemeenteraadsleden. Burgemeester Francisca Ravestein houdt een korte inleiding over de gemeente. De rest van het programma wordt verzorgd door de organisatie ProDemos.

 

Actieve rol in gemeenteraad

De deelname aan de cursus is voor inwoners van Opsterland gratis. Wie weet bent u na de cursus wel geïnteresseerd om actief te worden in de lokale politiek. Of u die stap aan het eind van de cursus ook daadwerkelijk zet, is uiteraard geheel aan u.

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot vrijdag 5 april bij Ieke Zwart, raadsgriffier van Opsterland, via [email protected] of telefoon (0512) 386 209. Ook voor vragen over de cursus kunt u bij de griffier terecht. Er kunnen maximaal 25 inwoners meedoen. Bij minder dan 8 deelnemers, kan de cursus helaas niet doorgaan.

Geplaatst in: Algemeen, Plaatselijk Belang

Geef een reactie