Wie zitten achter de reünie ?

Reünie voor Bakkeveensters van toen en nu!

Wie zijn de mensen die al maanden druk zijn met het voorbereiden en organiseren van de reünie? Dit zijn ze: Mark Dijk, Anneke Geertsma, Iskje Hovinga, Lydia Krist (heel druk op facebook) , Dukke Lenselink, Tytsje Looper, Anna Stoker, Ewoud Valk (ook op facebook) en Jantsje Wieldraayer (die heel veel handmatig zoekwerk doet, samen met Anneke, Tytsje en Anna).
Eén van ons stelt zich hieronder aan u voor:

looper

Tytsje Looper
Mijn ouders kwamen in 1948 in Bakkeveen terecht omdat mijn vader (Johannes Looper) één dag in de week als kassier van de Boerenleenbank aan het werk ging, naast zijn baan als administrateur van Volkshogeschool Allardsoog. We woonden op het adres Bakkeveen 171, toen nog een zandreed, nu Weverswâl 12.

Als 3-jarige ging ik meteen naar de kleuterschool, gevestigd in “Het Gebouw” naast de Pastorie. Later naar de lagere school- de “Meester van Drooghe school” aan de Duerswâldmerwei- met o.a. meester Slot, die ook nog mijn drie kinderen op school heeft gehad (aan de Mjûmsterwei).

Tot 1986 heb ik in Bakkeveen gewoond, waar ik samen met Jan Aalders plm. 20 jaar de kruidenierswinkel aan de Nije Buorren heb gerund (eerst als Centra, later als Mikro-markt).

Nu ik alweer ruim 25 jaar in Haulerwijk woon, blijft mijn hart toch ook nog steeds voor Bakkeveen kloppen. Dus, gevraagd voor medewerking aan de reüniecommissie hoefde ik niet lang na te denken, zelfs voor notulen schrijven is er iemand nodig!

Geplaatst in: PB125

2 reacties op “Wie zitten achter de reünie ?

 1. Johan Frieswijk zegt:

  Ik zag de oproep voor een reunie van de school van Tytsje Looper. Zij schreef daarop de dochter te zijn van de administrateur van volkshogeschool Allardsoog. Voor ons boek over de geschiedenis van de volkshogescholenin Nederland ben ik op zoek naar geboorte en sterfjaar van Johannes Looper.

  Kunt U zorgen dat deze mail met die vraag bij haar terecht komt?
  Alvast dank.

  Johan Frieswijk, 0512-383181

 2. T. Looper zegt:

  Inmiddels heb ik gereageerd op deze oproep en zijn de gevraagde gegevens doorgegeven aan Johan Frieswijk.

  Vr. gr. Tytsje Looper

Geef een reactie