Attentie voor de Gele Hond …

 Attentie voor hondenbezitters in-en rondom Bakkeveen:

Yellow Dog (De Gele Hond) is een van origine Zweedse campagne, die  in meerdere landen gevoerd wordt. Dit wordt gedaan omwille van alle honden die wat meer afstand van andere honden nodig hebben. Door een geel teken op zijn riem te bevestigen, kun je anderen laten weten dat je hond afstand waardeert. Het kan tijdelijk zijn, of voor een langere periode.
Met het bevestigen van een duidelijk zichtbaar geel lint kunnen ook andere mensen en kinderen gewaarschuwd worden, dat ze afstand van deze hond moeten houden!

 

Geplaatst in: Opmerkelijk

7 reacties op “Attentie voor de Gele Hond …

 1. Patrick zegt:

  Prima idee zeg!

  Ik zou graag ook een gele band willen voor mezelf. Ik, die dan met zo’n band (hard)loop, waardeer dan de medewerking en respect van de hondenbezitters en geef daarmee de uiting dat honden afstand van mij moeten houden.

  Nu ik erover nadenk: ik heb nog wel ergens een geel hesje liggen. Mocht u mij daarmee in de verte aan zien komen dan kunt u alvast gepaste voorzorgsmaatregelen nemen door uw hond VAST te houden en/of gewoonweg AAN TE LIJNEN.

  • D.R. zegt:

   Nog een tip:
   Als je als hardloper iemand met grote snelheid van achteren nadert is het misschien ook wel een goed idee om even te roepen, zodat je niet mensen (met kleine kinderen of honden) onverwachts laat schrikken.

 2. Sjakie zegt:

  Man bijt hond…moet niet gekker. …!

 3. ytsje zegt:

  Patrick ik bin it hielendal mei dy iens minsken mei hûnen moatte rekken hâlde mei minsken dy’t gjin hûn hawwe. Gele hes it moat net gekker wurde. Dan kin elkenien wol sa’n hes oandwaan dat soe in moai gesicht wêze???????????????????/

 4. K. Bijter zegt:

  Hoorde dat ze binnenkort in het centrum van Eindhoven tijdens het uitgaan ook met dit systeem gaan werken. Grapje natuurlijk..

  Nog even een serieuze noot; regelmatig laat ik m’n hond uit op het pad in het bos tegenover de Slotplaats. Dit betreft een vrij smal pad. Mocht ik hier een tegenligger met geel bandje treffen dan kan ik het hele stuk teruglopen. Wellicht een idee om een soort van vluchtstrook of uitvoegzone te creeren? Ik ben dit weekend eventueel beschikbaar.

Geef een reactie