Reisverslag naar Burkina faso ( dag 5 )

Na een goede nachtrust kom ik, om zes uur, redelijk fit aan de ontbijttafel. De loperamide heeft zijn werk goed gedaan en ik heb wel trek in een stokbroodje met jam. Vandaag gaan we naar Bangasee, waar we het lyceum gaan bezoeken. EVD heeft de verf voor dit lyceum ter beschikking gesteld en we gaan vandaag controlleren of de werkzaamheden aan de lokalen goed zijn uitgevoerd. De heenreis verloopt voorspoedig. We worden met muziek en dans welkom geheten. We bezoeken de school en het “ziekenhuis”. De terugreis verloopt minder rooskleurig. Ongeveer honderd kilometer voor Ouagadougou krijgen we pech. De compressor van de  airco heeft het begeven en is oververhit. Nadat we gestopt zijn wil de auto niet meer starten. Gelukkig slaat hij aan als we gezamelijk drukken. Na nog een grote rookwolk is de airco ter ziele, maar wij kunnen verder! We rijden liever niet s’nachts want alles rijdt hier rond zonder verlichting en  staatverlichting is niet aanwezig. Net voor donker bereiken we Ouagadougou.

Oant in oare kear.

Groetnis Sjirk

Als U het werk van EVD (  http://www.eau-vive-et-developpement.org/) (http://asso.evd56.fr/) wilt steunen, kunt U een bijdrage overmaken op rekeningnummer 305155091 onder  vermelding van EVD.

 

Geplaatst in: 2012-gebeurtenissen

Geef een reactie