Jan van Dijk prolongeert Friese damtitel in Bakkeveen

Jan van Dijk Prolongeert Friese Damtitel.
Bakkeveen 01-12-2012.

Afgelopen zaterdag werd in conferentiecentrum Nieuw Allardsoog te Bakkeveen de negende en slotronde gehouden voor het Fries kampioenschap dammen.

Bij het ingaan van deze ronde had de regionale favoriet een voorsprong van 2 punten op een drietal naaste belagers. Remise zou voldoende zijn om zijn titel te prolongeren. Halverwege de middag bleek zijn belager Tjalling Goedemoed de winst te hebben behaald op Reinout Sloot waardoor hij in puntenaantal gelijk kwam met Jan.

De derde rivaal Erwin Heslinga eveneens uit Leeuwarden wist ternauwernood remise te behalen tegen Sipke Doller uit Haulerwijk, waardoor hij niet meer in aanmerking kwam voor de 1e prijs. Van de tegenstander van Jan Willem Leyenaar uit Harlingen is bekend dat hij zijn tijd altijd meer dan nodig heeft en dat was ook deze middag het geval. Met kunst-en vliegwerk werd de eerste tijdscontrole gehaald en kon weer een uur worden bijgeschreven voor de rest.

Jan die normaal een zeer vlot tempo hanteert ging hier deze middag tegen de verwachting in mee, waardoor de partij uiteindelijk na 5 uur spelen werd beslist. Remise was de enige uitkomst en daarmee was de titel veilig gesteld. De Friese Dambond kan terugzien op een zeer geslaagd toernooi met een winnaar die met verfrissend spel de terechte winnaar kan worden genoemd.

Ook uit de uitslagen in de Ereklasse van de KNDB blijkt dat Jan van Dijk een coming men is in de damwereld waar de toppers in de toekomst rekening mee dienen te houden bij de Nederlandse kampioenschappen.

G. J. Terpstra, Weverswal

Geplaatst in: 2012-gebeurtenissen

Geef een reactie