overleg met wethouder Van Dijk over Dunsan

 Afgelopen dinsdag 6 november heeft de Dúnsancommissie een gesprek gehad met de nieuwe wethouder Piet van Dijk. Al tijdens het eerdere gesprek met B&W had hij aangegeven graag te willen praten. Gerjen Haisma heeft het Dúnsanplan heel concreet toegelicht aan de hand van de schetsen die in het plan zijn opgenomen. Ook hebben we melding gemaakt van de ontwikkelingen in Bakkeveen, SDM die ruimte zoekt, de voetbalclub die groot onderhoud moet plegen aan de kleedruimtes, de tennisclub die de toplaag gaat vervangen van de gravel banen.

Verder komt daarbij de scenarionotitie waarin voor Bakkeveen geen gymnastiekzaal meer wordt bekostigd als de oude zaal het begeeft en waar ook de financiering van het zwembad op lange termijn door de gemeente ter discussie wordt gesteld  .

De wethouder had zich al goed ingelezen, maar toch hoorde hij nieuwe dingen. Hij gaf aan dat er wat moet gebeuren in Bakkeveen, er moet perspectief komen. Daarvoor zijn de volgende afspraken gemaakt : op korte termijn bezoekt de wethouder de locatie van Dúnsan, hij verdiept zich verder in de ontwikkelingen van de laatste jaren en zoekt naar mogelijkheden om een stap te zetten in het Dúnsanplan. Daarvoor zal hij nog , ws. eind november, overleg voeren met de Dúnsancommissie, waarbij hij gebruik wil maken van de kennis en kunde van de Dúnsancommissie (Gerjen Haisma, Henk Hoekstra, Evert Fokkema (PB) en Emy Hoogenboom (PB)

Intussen komt de scenarionotitie in de commissie Romte en in de Raad. (19 nov, en 3 december). Plaatselijk Belang zal alle fracties benaderen om aan te geven dat er geen besluiten kunnen worden genomen voordat het plan Dúnsan besproken is. Ook zal door PB worden ingesproken bij de vergadering en roepen we alle belanghebbenden en belangstellenden op bij de commissievergadering en/of de vergadering van de gemeenteraad aanwezig te zijn. Bakkeveen moet van zich laten horen.

We hebben weer hoop!

Geplaatst in: Project Dúnsan

2 reacties op “overleg met wethouder Van Dijk over Dunsan

  1. Sport- en dansschool SDM zegt:

    Mooi verwoord! Wij hopen inderdaad ook dat we op zeer korte termijn met elkaar o.a. de sport in Bakkeveen op de kaarte kunnen zetten.

  2. Sport- en dansschool SDM zegt:

    Mooi verwoord! Wij hopen inderdaad ook dat we op zeer korte termijn met elkaar o.a. de sport in Bakkeveen op de kaarte kunnen zetten.

Geef een reactie