Het nieuwe boek van Geert Koenen

Het nieuwe boek van Geert Koenen

Voor het eerst heeft Geert Koenen een Fries gedicht geschreven over zijn geboorteplaats Haulerwijk. In dit gedicht komen de herinneringen aan zijn jeugd en de vervreemding van zijn geboorteplaats prachtig tot uiting.
Ook zijn oude geliefden spelen nog steeds een rol, maar ook zijn bezoek aan een neurologe of het gedicht “Oprisping”, over Facebook en Twitter, leveren prachtige overpeinzingen op. Tot slot bevat de bundel nog een aantal gedichten over Veenhuizen en zijn woonplaats IJsselmonde. Een bundel die borg staat voor een natuurlijkheid van niveau.

Geert Koenen (1941) werd geboren in het Friese Haulerwijk en verhuisde in 1957 naar Rotterdam. In de jaren zeventig studeerde hij in Rotterdam en volgde later cursussen op sociaal gebied, vakbondswerk en bedrijfscursussen bij energiebedrijf Eneco. Gedichten schrijft hij sinds 1970, waarbij het opvallend is dat zijn eerste bundel pas in 2006 verscheen, een laatbloeier dus. Hoewel de tijd genadeloos verder stapt, vindt hij het nog steeds boeiend en inspirerend om te zien hoe mensen, en dan vooral zijn kleinkinderen, zich openbaren in deze ongekend snelle tijd.

In het dorpsblad van Bakkeveen (Slûswachter) zijn regelmatig gedichten en overpijnzingen van zijn hand verschenen. De beelden van de historie van Haulerwijk sluiten aan op die van Bakkeveen…..
________________________________________
NU VERKRIJGBAAR!
Bestel Landschap van toevalligheid
Verkoopprijs: € 13,95 (exclusief verzendkosten)

 

Landschap van toevalligheid, Geert Koenen
Aantal pagina’s: 76
ISBN: 978-90-484-2736-9
Verkoopprijs: € 13,95
Verzendkosten: € 2,76 (NL)
Direct beschikbaar


 

Geplaatst in: Koop en verkoop

Geef een reactie