Uniek concert muziekverenigingen Bakkeveen

Uniek concert muziekverenigingen Bakkeveen

 
Sinds de oprichting van Brassband Opsterland mag Bakkeveen zich met recht een muzikaal dorp noemen. Naast Brassband Opsterland repeteert ook De Spijkerpakkenband alweer een aantal jaren in Bakkeveen. En ook dorpskoor De Dúnsjongers is alweer actief sinds 2000. Alle reden dus voor een samenwerking. De besturen sloegen de handen ineen en het resultaat kunt u beluisteren op zaterdag 13 oktober.

Dorpskoor De Dúnsjongers
Tijdens ‘Simmer 2000’ waren er allerlei activiteiten. Ieder dorp wilde deze eeuwwisseling een bijzonder tintje geven. In Bakkeveen staken enkele dorpsbewoners de koppen bij elkaar om een tijdelijk koor te vormen. Tien jaar later en al jaren onder de bezielende leiding van Germ Nicolaï en met muzikale omlijsting door Berend van der Spoel uit Ureterp en Wietze de Jong uit Lippenhuizen is het koor een instituut geworden, temeer nu Ernst Adema dit seizoen op toetsen de begeleiding compleet maakt. Om het tienjarig bestaan te vieren is er zelfs een CD opgenomen. De eensgezindheid waarmee het koor zich al die jaren manifesteert en op verscheidene locaties optredens heeft verzorgd vormt de basis voor een hechte club die ook van gezelligheid houdt.

Brassband Opsterland
In een tijd dat veel verenigingen moeite hebben om het hoofd boven water te houden, is er in Bakkeveen een groep enthousiaste muzikanten opgestaan en heeft men de handen in een geslagen. Het resultaat is brassband Opsterland, een laagdrempelig orkest, waar niveau geen doel op zich is. Een plek creëren, waar in een ontspannen sfeer de basis elementen van muziek worden gedoceerd. Dit zodat er daadwerkelijk muziek gemaakt kan worden. Daarnaast is het mogelijk om een plek te bieden aan jonge muzikanten, die hier samen muziek leren maken. Doel is om een solide basis te leggen, bestaansrecht als orkest in de hechte Bakkeveense gemeenschap.

Brassband De Spijkerpakkenband
De Spijkerpakkenband heeft onlangs, in 2009, haar 20-jarig jubileum gevierd. Vanaf het begin is De Spijkerpakkenband een bijzondere brassband geweest. De band is gestart als een jeugdkorps en in 20 jaar tijd uitgegroeid tot een volwaardige brassband in de eerste divisie. In zowel 2008 als 2009 mocht De Spijkerpakkenband zich winnaar van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) noemen. Sinds dit seizoen staat de band onder leiding van dirigent Erik Janssen.

Concert 13 oktober 2012
De verenigingen vonden het hoog tijd voor een samenwerking. Wij hopen dat u dit ook vindt en hier getuige van zult zijn. De combinatie van deze drie verenigingen zorgen gegarandeerd voor een afwisselende avond. Wij zien u graag op zaterdag 13 oktober!
 

  • Datum: zaterdag 13 oktober 2012
  • Aanvang: 20.00 uur
  • Locatie: ‘De Mande’ in Bakkeveen
  • Entree: € 4,-
  • Voorverkoop: [email protected]
Geplaatst in: Spijkerpakken Band

1 reactie op “Uniek concert muziekverenigingen Bakkeveen

  1. ytsje wilstra zegt:

    Wat haw ik in prachtige jûn hân mei ús dúnsjongers, Brasband Opsterlân en de spikerpakkenband. Geweldig hartstikke goed song en spile. Wol spitich dat der net mear Bakkefeaners wienen. Ja die wienen der wol mar dan de artisten fierder net folle. Jimme hawwe wat hiel moais mist. Yn de mande komt it ek hiel moai út. Tige tank foar de moaie jûn oan alle meiwurkers. Petje af. Ik kom it oare jier wer as ik kin.

Geef een reactie