Yoga in Bakkeveen

Yoga in Bakkeveen

Hallo ik ben Henk Jan van Eik.
Vanaf maandagavond 17 september 2012 zal ik yogalessen geven in Dúnhoeke, Mjumsterwei 16, Bakkeveen.

Nadat 5 jaar geleden yoga op mijn pad is gekomen, heb ik mijn hart er aan verpand en ben ik 2 jaar later opgeleid en in Yoga en Bodybalance les gaan geven bij MyHealthclub te Leeuwarden.
Het is een fantastische sport voor zowel lichaam als geest die je overal op ieder tijdstip van de dag kunt beoefenen.
Er zijn vele vormen van yoga. Zo zijn er bijvoorbeeld een statische vormen bijvoorbeeld “Hatahyoga” waarbij je lang in een bepaalde houding zit en die gericht is op rust.

De yoga die ik zal verzorgen is een meer energieke en actievere vorm namelijk “poweryoga” en “yogaflow” (Yogaflow is een soort poweryoga light.)
In deze les wordt voor eens en altijd afgerekend met het geitenwollen sokken imago dat yoga onterecht nog steeds heeft!

Voordelen van Poweryoga/Yogaflow.
Op fysiek gebied kan Poweryoga zorgen voor: Meer energie; Stress reducering; Het verminderen van spanning in nek en spieren; Soepel worden van het hele lichaam; Het opbouwen van spierkracht; Verbeteren van de houding en de wervelkolom; Stimuleren van het metabolisme; Verbetering van het functioneren van de organen; Cardiovasculaire training; Verbeteren van je coördinatie.

Mentale voordelen.
De fysieke beoefening van Poweryoga zal uiteindelijk doorwerken op mentaal gebied. Door je tijdens de les te concentreren op de yogahoudingen, wordt het onderbewuste namelijk aangeleerd spanningen en gedachten los te laten. Zo kan het hoofd worden leeggemaakt. Een actieve yoga-practice werkt dus door op geestelijk niveau; als het lichaam ontspannen is wordt ook de geest ontspannen. Hetzelfde geldt voor kracht; als het lichaam krachtig is wordt de geest ook krachtiger.

Voordelen op lange termijn.
Door deze veranderingen zul je beter bestand zijn tegen stress van buitenaf. Poweryoga kan ontspannend werken op de geest en de emoties, waardoor je als het ware van binnenuit tevreden en gelukkig wordt. Je zult op de langere termijn beter in staat zijn je te concentreren. Poweryoga zal in deze hoedanigheid een positieve uitwerking hebben op het geheugen. Uniek effect eigenlijk is het moeilijk te omschrijven wat yoga voor jou kan betekenen, omdat dit per persoon erg verschillend is. Het is zeker dat door het volgen van yogalessen er veranderingen zullen plaatsvinden in je body en mind. Wat dit voor jou kan betekenen zul je zelf gaan ontdekken.

Vanaf 17 september, elke maandagavond.
De Poweryoga begint om 19.00 en zal 75 minuten duren.
De Yogaflow begint 20.30 en zal 60 minuten duren

Het lesgeld zal € 5 per les gaan bedragen en een proefles € 3.
Je kunt ook een 6-lessenkaart nemen voor slechts € 25 waarbij je dus 1 les gratis mee kunt doen.

Je kunt voor een proefles bij voorkeur aanmelden via e-mail: [email protected]
Telefonisch aanmelden kan op: 06-45466687

Vermeld hierbij je je naam, telefoonnummer, aan welke les je wilt gaan deelnemen of je blessures hebt en of je ervaring hebt met poweryoga.

Namaste

Geplaatst in: Sociaal Cultureel Werk (S C W)

Geef een reactie