Schaapskudde trekt door Bakkeveen naar Slotplaats

KOMT DAT ZIEN!

Schaapskudde Fochteloërveen maakt wandeling naar Bakkeveen

Op maandag 6 augustus in de loop van de ochtend wandelt schaapherder Bouke, van Wylde Weide Landschapsbeheer, met zijn kudde en honden van het Fochteloërveen naar Bakkeveen. In Haulerwijk maakt de kudde een tussenstop om te overnachten.

Vanaf dinsdagochtend 7 augustus wordt de tocht weer hervat. In de loop van de middag zal de kudde van ca 250 schapen aankomen in Bakkeveen op de Slotplaats.

Uiteraard is een ieder van harte welkom om kennis te komen maken met de kudde en Bouke aan te moedigen tijdens zijn tocht van 15 km. De kudde zal een aantal dagen op de Slotplaats blijven om hier de heidevelden te begrazen. De kudde kan dan ook bezocht worden.

Sinds april 2012 werken Natuurmonumenten en Wylde Weide Landschapsbeheer samen in het Fochteloerveen. Het doel is om de groei van berken tegen te gaan. Hierdoor blijft het gebied open en kan hoogveen en heide groeien. Op de Slotplaats wordt de kudde gebruikt om heide vrij te stellen van o.a. pijpestro. Mede dankzij de Provincie Friesland is dit project tot stand gekomen.
 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Kim Pierik 06-15261661
 

Geplaatst in: Slotplaats

Geef een reactie