Gemeentesteun voor dorpswebsite Bakkeveen

BAKKEVEEN – Bakkeveen Online, de website van het dorp, gaat op de schop en krijgt daarbij hulp van de gemeente; B&W steunt de revisie met 3500 euro.

Volgens wethouder Klaas de Boer vloeit de subsidie voort uit het dorpenbeleid dat de gemeente voert. Het college heeft echter nog een bijkomend argument voor de vlotte toekenning: de ervaring leert dat de dorpssite ook door veel mensen van buiten wordt aangeklikt en zodoende van betekenis is voor het toerisme in heel Opsterland.

Internetbedrijf Pronamic uit Wijnjewoude bouwt de website om, de totale kosten komen uit op 17.000 euro. Wethouder De Boer hoopt wel dat bij de operatie een kleine omissie wordt rechtgezet: ‘Op het oude portaal miste ik de link naar onze gemeentelijke website.’

Bron: De Woudklank
http://www.dewoudklank.nl/gemeentenieuws/10668/gemeentesteun-voor-dorpswebsite/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=gemeentesteun-voor-dorpswebsite

Geplaatst in: Opmerkelijk

7 reacties op “Gemeentesteun voor dorpswebsite Bakkeveen

 1. Johan zegt:

  17.000 euro? Dat wekt een behoorlijke verwachting.
  Als de gemeente 3.500 euro bijdraagt, wie betaald dan het overige deel?

 2. Thijsen zegt:

  Bliksem wat een geld

 3. Patrick zegt:

  Dus de virtuele omgeving krijgt voorrang op de fysieke omgeving. Voor 17 ruggen wordt de website aangepast en straks met zere vrijwillige ruggen de omgeving van De Kolk?

 4. Redactieraad BakkeveenOnline zegt:

  Voordat lezers de meest vreemde gedachten krijgen even een korte nuancering. De genoemde € 17.000,– is een begroting. Hierin is de bijdrage van de vrijwilligers is op geld gezet. Maar vrijwilligers werken gratis, dus die schenken de kosten vervolgens weer terug. Daarom komt het daadwerkelijk uit te geven bedrag veel lager uit. Wij hadden het persbericht ook liever wat anders gezien. Nu veel ophef om niets.
  De subsidie van de gemeente is in die zin voorlopig, dat achteraf wordt vastgesteld op basis van daadwerkelijke kosten wat de gemeenteljke bijdrage is.
  In de Slûswachter (woensdag 5 september) lees je het hele verhaal.

 5. Piet zegt:

  nu veel ophef om niets??? de Sluswachter????

 6. Arjan zegt:

  Piet????????????????

 7. Annie wijnalda zegt:

  Heel veel geld.Maar ik wacht de Sluswachter af. De dorpskrant Piet,ik vermoed dat u niet uit ons dorp komt .

Geef een reactie