Bijzondere objecten in het Sterrebos

“Flora in het bos” in Bakkeveen

Het jaar 2012 is uitgeroepen als jaar van de buitenplaats.

Met het oog hierop organiseert Groei & Bloei Friesland in samenwerking met Natuurmonumenten op zaterdag 8 september (ook Nationale Monumentendag) een bijzondere buitenactiviteit.

In het Sterrebos achter theehuys “de Slotplaats” in Bakkeveen werken ongeveer vijftig leden van Groei & Bloei de hele dag aan objecten met materialen die het bos levert, zoals takken, blad en schors. De artistieke leiding is in handen van Agnes Hakkenberg van Gaasbeek (bloemstyliste) en Nico Kloppenborg (tuinontwerper).

In de prachtige grote beuken komen schommels te hangen, die heen en weer kunnen wiegen in de wind. De sparrenbomen krijgen kransen om en door het bos wordt een labyrintpatroon gelegd van gekleurde takken.

Rond de monumentale Burmaniazuil (in de folklore van Bakkeveen “de Poppestien” genoemd: de steen waar de kinderen vandaan komen) wordt een groot geboortenest gemaakt. De plantaardige werken blijven tot 1 november in het bos aanwezig.

Op 8 september kunnen bezoekers vanaf 13:00 uur in het Sterrebos komen kijken hoe er gewerkt wordt aan de objecten.

De ingang is bij de parkeerplaats naast het theehuys “de Slotplaats”: Foarwurkerwei 3 in Bakkeveen. De toegang is gratis.

 

Geplaatst in: Slotplaats

Geef een reactie