Bouwen in Tiszadob

Bouwen in Tiszadob, Hongarije

Nog een week(je) en dan vertrekken wij, Rinze Bouma, Fred Hoogenboom, Geert Louwes en Josien Meulenhoff naar Hongarije. Tijdens deze reis worden we vergezeld door Jozsef Moravski en Geert neemt een paar van zijn studenten mee.

Ons doel is een kindertehuis in Tiszadob in het Noord Oosten van Hongarije, we gaan daar helpen bij een zomerkamp waar 40-50 jongeren afkomstig uit tehuizen in de regio aan deel zullen nemen. Tijdens dit kamp gaan we samen met deze jongeren een oude graanschuur opknappen die op het terrein van het kindertehuis staat. De graanschuur kan daarna gebruikt worden voor allerlei activiteiten die georganiseerd worden voor deze groep jongeren.

Het kamp en ook de verdere activiteiten in de graanschuur worden georganiseerd door de Stichting KUL (www.kulalapitvany.org). Dit is een Hongaarse vrijwilligers organisatie die diverse projecten organiseert voor jongeren uit kansarme gezinnen en tehuizen. Zij wordt daarbij ondersteund door haar Nederlandse zuster stichting Andrássy (www.stichting@andrássy.nl) ook deze richt zich op allerlei manieren inzet voor Hongaarse tehuisjongeren die moeten beginnen met het opbouwen van een zelfstandig bestaan.

Inmiddels hebben we al een paar bouwvergaderingen gehad bij Annemarie Bongers (lid van de Stichting Andrassy) en vanuit Hongarije hebben we een overzicht gekregen van de diverse werkzaamheden die gedaan moeten worden zoals het vervangen/repareren van dakgoten en afvoeren, graven van geulen voor electriciteit en schoonmaken van binnen en buitenwanden zodat die opnieuw gestucked kunnen worden.

Ook hebben we een lijst gekregen van allerlei gereedschap dat we nodig zullen hebben. Het meeste wordt in Hongarije gekocht en wij nemen een zak geld mee voor de kosten. We hebben er zin in en zijn heel benieuwd wat we in Tiszadob zullen aantreffen.

Ook geinetresseerd ? neem gerust een kijkje op de site van Stichting KUL en of Andrassy en houdt de Bakkeveensite in de gaten want bij terugkomst zetten we daar zeker een verslag van onze belevenissen op.

 

Geplaatst in: World Servants

3 reacties op “Bouwen in Tiszadob

  1. Gerben zegt:

    Ja prima maar er zijn ook nederlandse kinderen in nood uit gezinnen die naar de momenteel noodlijdende voedselbank moeten om te kunnen bestaan en om te kunnen eten! Dat is toch schandalig dat dat nodig in in ons land ook in Friesland. Kunnen de Hongaren een goed ontwikkeld volk zelf geen dakgoten en kabels zelf aanleggen?

  2. Momenteel zegt:

    Zolang gezinnen in auto’s naar een voedselbank gaan is er niks aan de hand…

  3. Gerben zegt:

    Ja je hebt gelijk je kunt die auto natuurlijk ook afpakken en die mensen van Bakkeveen naar de voedselbank laten lopen

Geef een reactie