Zomerexcursie Natuerferiening Bakkefean !

De Zomerexcursie van de Natuerferiening Bakkefean gaat dit jaar naar het Dwingelerveld. Op zaterdag 9 juni a.s. hebben we hier een wandelexcursie van 2,5 uur o.l.v. een gids.

Nationaal Park Dwingelderveld is een uniek gebied omdat het het grootste aaneengesloten natte heidegebied is van West-Europa. U vindt er zacht glooiende heidevelden met plassen en vennetjes, bos, en stuifzand.

In het Dwingelderveld komen zowel dopheide als struikheide voor, twee kenmerkende planten van het Drentse heidelandschap. Ook zeldzame planten zoals beenbreek en klokjesgentiaan voelen zich hier thuis.

In het gebied zijn bijna driehonderd soorten vogels te zien, waarvan een groot aantal ook in het gebied broedt. Ook voor tientallen soorten vlinders en bijna alle Nederlandse reptielen zijn de omstandigheden in het Dwingelderveld gunstig.

Het gebied telt meer dan zestig vennen en veenmoerasjes. Er lopen twee kudden Drentse heideschapen mét een scheper rond.

We verzamelen op de Brink en er wordt zoveel mogelijk gecarpoold. De kosten voor de passagiers bedragen hierbij € 5,- per persoon.
We vertrekken zaterdag 9 juni om 8.30 uur ’s ochtends vanaf de Brink.
Graag aanmelden voor deze excursie door een mailtje te sturen aan [email protected] (of eventueel bellen met 0516 850665)
 

Geplaatst in: Natuerferiening Bakkefean

Geef een reactie