Wouter Bron kampioen Bergring Teterow

Wouter Bron op Bergring Teterow

In het Pinksterweekend heeft Bakkeveenster motorracer Wouter Bron goede resultaten bereikt. Op Bergring Teterow (nabij Rostock, Duitsland) werd in verschillende klassen gereden. In het gehele weekend komen er zo’n 20.000 toeschouwers!

In de Motorklasse (tot 600 cc) deden in totaal 45 motorcrossers mee uit Noord West Europa.  Wouter zat met zijn trainingstijden al steeds in de top 3. Ook heeft hij de snelste ronde neergezet met een gemiddelde snelheid van 114,3 kilometer per uur.
Er waren twee verschillende finales in de motorcross klasse. Een “gewone finale”, waar uiteindelijk 15 rijders zich plaatsen via 2 heats. In deze finale is Wouter 2e geworden.

Dan is er ook nog een “Speedcross Bokal“, ook wel bekend als de handicaprace. De 15 crossers (uit de motorcrossklasse) met de snelste tijden van het weekend plaatsten zich hiervoor.
Ze zijn bij de start opgesteld in drie rijen van vijf, waarbij er steeds een tussenruimte van zo’n 20 meter is. De rijen starten opeenvolgend met een tussenpose van 5 seconden.
Hierbij start de voorste (langzaamste) rij als eerst en start de laatste (snelste) rij als laatste. Wouter zat (uiteraard !) in de achterste (snelste) rij.
In deze finale is Wouter 1e geworden. In de laatste ronde haalde hij nog de eerste rijder in die al ver vooruit was! Het was een superspannend weekend met een 2e en 1e plaats.
 

meer info: www.bergring-teterow.de

 

Geplaatst in: 2012-gebeurtenissen

Geef een reactie