Stand van zaken rond de vijver

Gisteravond 24 mei heeft een bijeenkomst plaatsgevonden over de problematiek van de vijver. Aanwezig : twee vertegenwoordigers van de gemeente, Plaatselijk Belang, Natuurvereniging Bakkeveen , Betrouwwen en Jan van Dalen.

Eerst is gesproken over de procedure. De gemeente is de afspraak om tevoren te overleggen niet nagekomen. De wethouder heeft echter nog geen besluit genomen, overleg kon nu plaatsvinden.

Bakkeveen heeft aangegeven de vijver te willen behouden. De gemeente heeft daar problemen mee gezien de functie van de vijver (beregening van de voetbalvelden) is vervallen. De pomp is kapot gevroren en kan dus geen water oppompen. De kosten van vervanging zijn niet begroot.  Gevraagd werd wat Bakkeveen zelf wil bijdragen voor de vijver.

Plaatselijk Belang heeft met de gemeente hetvolgende afgesproken.

De vijver blijft, zolang er geen officieel besluit is genomen,  tot een redelijk niveau gevuld . Intussen wordt gewerkt aan besluitvorming. Daarvoor hebben Plaatselijk Belang, de Scholen en de Natuurvereniging aangeboden  op korte termijn een schriftelijk advies te schrijven voor de wethouder. Over eventuele bijdragen van het dorp kan later gepraat worden. In ieder geval zijn er al vrijwilligers die de pomp willen bedienen

Tevens zijn suggesties gedaan om de kosten van het volpompen te beperken, bijv. door tijdelijk een kleine pomp te huren. De pomp van de voetbalverening vraagt heel veel stroom.

Wordt vervolgd!

 

Geplaatst in: Plaatselijk Belang

11 reacties op “Stand van zaken rond de vijver

 1. Jannes zegt:

  De gemeente jaarlijks de stroom en de inwoners van sponseren Bakkeveen de pomp.
  Kijk eens op de site van groothandel De wildkamp voor € 500,- ben je naar mijn idee uit de brand.
  En voor de gene die een volle vijver wensen en zich daar toe geroepen voelen trekken de beurs. huren is duurder!! probleem opgelost.

  Ik sta voor € 25,-
  Groet Jannes

 2. Freek zegt:

  Is er al een afspraak gemaakt voor een volgend vulmoment? Het zal nu sneller gaan dan de vorige keer, er zal waarschijnlijk volgende week alweer water bij moeten.

 3. LP zegt:

  Even rekenen…Een pomp kost 500 Euro, Bakkeveen heeft 2000 inwoners. De afschrijving is 5 jaar. Komt uit op 0,05 cent per inwoner per jaar. Lijkt mij dat de pomp wel van onze Gemeentelijke Belasting betaald kan worden.
  Zijn zij nou zo dom, of ben ik nou zo slim ?(citaat Johan Cruijff).

 4. Louis zegt:

  Van Gaal heeft een reputatie als het gaat om zijn relatie met de media. Al tijdens zijn eerste periode als trainer bij Ajax liet hij zich boos maken door journalisten. Toen VI-verslaggever Ted van Leeuwen in 1996 aan Van Gaal vroeg welk belang VVCS-voorzitter Theo Van Seggelen kon hebben bij het laten uitlekken van het nieuws dat Michael Reiziger en Edgar Davids naar AC Milan zouden vertrekken, stelde Van Gaal de beroemd geworden tegenvraag “Ben ik nou degene die zo slim is of ben jij zo dom?”

 5. LP zegt:

  @Louis; Sorry, je hebt gelijk. Maar Johan C zou het gezegd kunnen hebben.
  Off Topic.

 6. Johannes zegt:

  En alweer een waanzinnig bericht! Quote; Eerst is gesproken over de procedure. De gemeente is de afspraak om tevoren te overleggen niet nagekomen. De wethouder heeft echter nog geen besluit genomen, overleg kon nu plaatsvinden. Waar hebben we het hierover? Procedure? Is iedereen wel wakker??

  Hoezo heeft de gemeente problemen om de vijver te behouden…zelf bijdragen? Om de dooie dood niet! Betaal meer dan genoeg belasting, ze doen er maar eens iets (dit is minimaal) voor terug! Intussen werken aan besluitvorming? Lees eens wat er nu echt staat…! Werken aan besluitvorming, ongelofelijk, en waanzinnig! En een schriftelijk advies…als je broek al niet was afgezakt tot op de knieën, dan gebeurd het nu wel….tjonge, tjonge, wat een zielige vertoning is dit!

  De gemeente maakt zich er weer met veel worden en onzin vanaf. Ze zijn verplicht tegenover Bakkeveen gewoon een pomp te kopen. Vervolgens kan iemand van plaatselijk belang deze met vorst uitzetten. Wat er nu gebeurd is slechts treiterbeleid, puberaal kun je het haast noemen. En u maar betalen en straks als makke schaapjes naar de stembus. Als de politiek niets (meer) voor ons (dorp)doet, hebben we dan eigenlijk de politiek überhaupt dan nog nodig? Of zijn zij er alleen maar om ons geld te vangen? Het wordt tijd dat we ballen krijgen, en de gehele politiek laten liggen. Gewoon ons gang gaan, zelf kopen, beheren, organiseren, verbouwen, evenementen opzetten. Van de politiek hoeven we niets meer te verwachten. En we hebben het over een pompje van € 500,- De politiek moet z’n ogen diep uit hun hoofd schamen. Diep trieste vertoning dit!

 7. Gert zegt:

  100 % mee eens Johannes

 8. Andries zegt:

  Duidelijk stuk Johannes!! Helemaal mee eens!

  Laten we eens beginnen met 90% van deze overbodige pennenlikkers eruit te sturen! Er is werkelijk geen ambtenaar die zelf ook maar 1 beslissing durft te nemen. Ze hebben overal wel weer ergens een (bevriend) onderzoeksbureautje voor.

 9. JohanS zegt:

  De gemeente Opsterland heeft over vorig jaar een positief resultaat geboekt van 1,3 miljoen euro. Door uitgestelde uitgaven en andere financiële meevallers in 2011. Dit bedrag is overgeheveld naar de algemene reserves (raadsbesluit 7 mei 2012). Oftewel, daar kan volgens mij wel een pompje van 500 euro af. Toch? Afspraak = afspraak!

 10. Andries zegt:

  Weet iemand ook om wat voor pomp het gaat? Staat er niet toevallig 1 op marktplaats te koop?

 11. JohanS zegt:

  Ik had vorige maand toegezegd de beantwoording van mijn schriftelijke vragen over de vijver te plaatsen op http://www.bakkeveen.nl

  Verkorte beantwoording B&W Opsterland (19 juni) van schriftelijke vragen van OpsterLanders (10 mei) over vijver Bakkeveen:

  Antwoord op vraag 1:
  Ja, wij hebben kennis genomen van de droogval in Bakkeveen.

  Antwoord op vraag 2:
  Wij hebben geen besluit genomen om de vijverpomp niet te vervangen. De gemeente heeft richting Plaatselijk Belang een standpunt kenbaar gemaakt. Op dit moment onderhoudt de gemeente de pomp en de vijver.

  Antwoord op vraag 3:
  Communicatie naar Bakkeveen. Tijdens het jaarlijks overleg in september 2011 met Plaatselijk Belang Bakkeveen heeft de gemeente gevraagd om te peilen wat de burgers van Bakkeveen met de vijver willen. Op 17 april 2012 is op de ledenvergadering van Bakkeveen een standpunt ingenomen. De bewoners van Bakkeveen willen de vijver behouden. De gemeente is hierover op 18 april j.l. geïnformeerd.

  Antwoord op vraag 4:
  Ja, wij zijn bewust van de gevolgen van een droge vijver.

  Antwoord op vraag 5:
  Nee, dit is geen nieuwe beleidslijn. De vijver in Bakkeveen is echter de enige vijver die kunstmatig volgepompt moet worden. Wij vinden dat het volpompen van een lekke vijver, in tijden van het zo doelmatig mogelijk omgaan met onderhoudsbudgetten niet meer van deze tijd. Ook de vijver van de Tropische Kas in Beetsterzwaag valt wel eens droog. Ook daar pompt de gemeente geen water in.
  Wij zullen samen met Plaatselijk Belang Bakkeveen naar een definitieve oplossing zoeken.

  De schriftelijke vragen zijn te vinden op http://www.opsterlanders.nl/site/pages/posts/gemeente-beantwoordt-vragen-over-vijver-bakkeveen363.php

Geef een reactie