Ballonvaarten Bakkeveen: nog enkele plaatsen vrij

Zondagavond 3 juni is de jaarlijkse balllonvaart vanuit Bakkeveen.

Voor de ballonvaarten van 2012 zijn inmiddels 16 aanmeldingen binnen (stand 26 mei); er kunnen in principe 21 personen meevaren. De kosten bedragen € 140,– per persoon. Betaling vlak voor vertrek op zondagavond 3 juni. Verzamelen is, zoals gebruikelijk, op het terras van eetcafé De Brink. Om ca 19:30 uur wordt voor de laatste maal de windrichting gecheckt en vervolgens een opstijgweiland geselecteerd; daar is vanzelfsprekend op voorhand al een optie op genomen.

De ballonvaart duurt meestal iets meer dan een uur. Na het opruimen en “de doop” wordt iedereen weer na De Brink gebracht. Daar wordt er nog “1 op gedronken”.

Aanmelden bij Jan van Dalen: 06-11005893 of [email protected]  (doe het wel snel als je mee wilt).

Hier de impressie van vorig jaar: https://www.bakkeveen.nl/item/4138

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
 

Traditiegetrouw wordt het dorpsfeest op zondagavond afgesloten met ballonvaarten over Bakkeveen. Dit initiatief is in 1999 begonnen. Elk jaar kunnen liefhebbers van een ballonvaart over eigen omgeving zich aanmelden voor een gezamenlijke ballonvaart. Door de gezamenlijkheid is de prijs lager en kan er worden opgestegen in de eigen omgeving. Als er daadwerkelijk helemaal over Bakkeveen wordt gevaren blijft natuurlijk de vraag. Een ballon is nauwelijks in een bepaalde richting te sturen: je bent overgeleverd aan de windrichting op grotere hoogte. Dat is ook het spannende aan elke tocht: waar gaan we langs, maar vooral waar gaan we landen ? De landingsplaatsen liggen in een breed gebied rond Bakkeveen; er is al eens geland in Zevenhuizen, Peize, Een, Smilde, Boyl, Rottum (bij Heerenveen), Tijnje, Lekkum (ten noorden van Leeuwarden), Veenwouden. Je ziet: ook de afstanden variëren enorm.

Tijdens de tocht ervaar je de (wind)-stilte. Doordat de ballon zweeft vaar je met de wind mee en zit je als het ware midden in een kolom lucht. Je ondergaat een ervaring die je nog niet eerder hebt gevoeld en op een manier zoals je nog nooit eerder hebt meegemaakt. Je kunt niet meer inschatten hoe snel je gaat.
Langzaam glijdt de aarde onder je door. Ook al ben je nog zo bekend, je ontdekt plekjes die je nog nooit eerder hebt gezien. Bossen en dorpen worden herkenbaar. Ook kun je even in de achtertuin van je vriend of kennis kijken en controleren of een erf wel netjes is opgeruimd. Een bijzondere ervaring, geruisloos boven de aarde zonder dat je weet waar je uiteindelijk weer op de grond zult staan. Ballonvaren is de natuur volgen, nemen zoals het is en alles gewoon op je af laten komen. Waar vind je dit nog in deze geplande wereld?
 

Geplaatst in: Ballonvaarten

Geef een reactie