De Oanrin naar de geitenboerderij

In het kader van het groot project ‘Lekker Fit’ ging groep 7/8 donderdagmiddag 19 april op de fiets naar de geitenboerderij in De Wilp

We werden hartelijk ontvangen door Paul Borreman en zijn vrouw Babette.
Eerst moesten we allemaal plastic hoesjes om onze schoenen doen. Dat was al een leuke start! Vervolgens gingen we naar de geitjes die in februari en maart geboren waren. Deze geitjes vonden onze jassen lekkerder dan de brokjes die we hun wilde geven. Wat een heerlijk gevoel om zo’n lief geitje te mogen knuffelen. Maar het was natuurlijk helemaal vertederend om te zien dat we ook nog 3 geitjes van pas 2 weken oud mochten optillen.
Ook gingen we bij de oudere geiten kijken. Paul Borreman vertelde ons over de hoorntjes die bij de geboorte onder begeleiding van een dierenarts eraf werden gehaald. Anders zou zo’n geitjes in de uier van een andere geit kunnen prikken. Soms lukte dit “afsnijden” niet helemaal, waardoor we nu nog wel eens een geit zagen met één hoorntje of met een bobbeltje op z’n koppie.
Daarna mochten we een geit met onze handen melken. En inderdaad, na wat tips spoot er bij vele kinderen uit onze klas melk uit de uier. Juf Marrit was zelfs zo sterk dat de melk bij sommige kinderen over de schoenen heen spoot!
Toen zijn we met elkaar naar de melkstal gegaan. Als we heel stilletjes deden, kwamen er misschien wel wat geiten aanlopen. En inderdaad..niet één, maar de hele rij kwam vol te staan met geiten! Paul Borreman deed voor hoe de geiten werden aangesloten en toen mochten we het zelf proberen.
Na afloop mochten we geitenkaas proeven, die bereid was met melk van geiten van deze boerderij! Er waren twee soorten om te proeven en we hadden niet gedacht dat het zo lekker zou zijn! Ook kregen we nog een glaasje drinken.
We bedankten de geitenboer en zijn vrouw door een luid applaus en toen gingen we ons zware terugtocht maken…Wat een wind!
Fantastisch dat we dit bezoek in De Wilp mochten maken! Heel erg bedankt, familie Borreman!

Meer informatie over het project vind je op http://www.oanrin.nl/
 

Geplaatst in: Voorzieningen

Geef een reactie