Steenmarters op bezoek bij particulier in Bakkeveen

Steenmarters op bezoek bij particulier in Bakkeveen.

Dat steenmarters maar een bijzonder kleine opening nodig hebben om een huis binnen te komen blijkt wel uit bijgaande beelden. Op de beelden is te zien dat ze met nestmaterialen supersnel door een gaatje van ongeveer 5 cm naar binnen gaan.

Op de infrarode beelden genomen met een fotovalcamera zijn 3 steenmarters te zien die hun overduidelijk thuis voelen in een particuliere woning in Bakkeveen. De beelden leveren ook het bewijs dat een papierprop met menselijke geur de beestjes niet tegen kan houden, ergo: ze spelen er gewoon mee!

De beelden zijn gemaakt door Landschapsbeheer Friesland. Zij coördineren klachten over steenmarters en andere zoogdieren.

Meer weten over zoogdieren? Kom dan naar de ledenvergadering van de Natuerferiening Bakkefean op woensdag 28 maart 2012 om 19.30 in de Dûnhoeke.

Na de pauze (start ca. 20.30) zal John Melis het e.e.a. vertellen over zoogdieren in Friesland.
 

Hieronder is het gemonteerde filmpje van ruim 6 minuten te zien.
 

Geplaatst in: Natuerferiening Bakkefean

2 reacties op “Steenmarters op bezoek bij particulier in Bakkeveen

 1. S. Scholten zegt:

  Toevallig heb ik vorige week een (gewonde) Steenmarter kunnen fotograveren op de Duurswouderheide.
  Of mensen het er mee eens zijn of niet, de Steenmarter is overgebracht naar de Fûgelhelling waar het mogelijk zal genezen van zijn verwondingen.

  Eventuele foto’s: http://waarneming.nl/waarneming/view/63571854?_popup=1

 2. Koert zegt:

  Uiteraard probeer je zo’n prachtig beest nog een kans te geven. Je actie is daarom geweldig. Natuurlijk zijn er mensen die het beest liever de nek omdraaien (overlast, stank en middernachtelijk lawaai), maar ja: wat te zeggen van kroeglopers die midden in de nacht over straat lallen?
  Daarom mensen kom naar de aangekondigde jaarvergadering. U kunt daar o.a. uw vragen kwijt.

Geef een reactie