(update 3) It Mandefjild wordt onder handen genomen

Update 20-02-2012: Nieuwe datum voor de excursie Valkenhof.

Graag nodigen we u uit voor een excursie in het nieuw in te richten natuurterrein De Valkenhof.

De excursie vindt plaats op zaterdag 3 maart en duurt van 10.00 uur tot ca. 12.00 uur. We verzamelen op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Nije Drintse Wei (tussen huisnummers 1 en 3 bij de Pûpedobbe) in Bakkeveen. Tijdens de excursie lichten we graag het inrichtingsplan en het beoogde resultaat toe. De boswachters Ane Zijlstra (It Fryske Gea) en Dennis Benedictus (Staatsbosbeheer) zullen u rondleiden in het gebied. U bent van harte welkom!
 

Opgave:
U kunt zich voor deze excursie opgeven bij het secretariaat van de landinrichtingscommissie Koningsdiep via Fenna Kooistra tel: 058-2955230 of e-mail [email protected]. Wilt u zo vriendelijk zijn om ons vóór 1 maart te laten weten of u komt? Alvast bedankt.

Tot ziens op zaterdag 3 maart!

Namens de landinrichtingscommissie Koningsdiep,

Geert van der Veen,
Secretaris

PS: vergeet uw laarzen niet!
 


Update 01-02-2012:
In verband met het schaatsweer en de kou is de geplande excursie bij De Valkenhof voor a.s. zaterdag (4 februari) besloten niet door te laten gaan.

Er wordt gekeken naar een ander geschikt moment voor deze excursie. ( Zodra er een nieuwe datum bekend is, zal deze hier worden vermeld)
 

Update 27-01-2012: betreft informatie over It Mandefjild 

Inrichting De Valkenhof in It Mandefjild in volle gang

In opdracht van de Landinrichtingscommissie Koningsdiep wordt momenteel hard gewerkt aan de inrichting van De Valkenhof. De inrichting vloeit voort uit de eerste uitvoeringsmodule Koningsdiep en is het eerste planonderdeel dat in opdracht van de Landinrichtingscommissie wordt uitgevoerd.

De Valkenhof is een perceel van 13,27 ha groot gelegen aan de Nije Drintse Wei. Na inrichting maakt het perceel deel uit van It Mandefjild en het Natura 2000 gebied de Bakkeveense Duinen. It Fryske Gea is de beheerder en eigenaar van het perceel.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Gebroeders Kok te Bakkeveen. In het perceel wordt in het noordelijke deel de voedselrijke toplaag verwijderd. Dit wordt gedaan om hier op termijn weer heideontwikkeling te krijgen. Ook wordt er een dobbe aangelegd in het perceel. In het noordelijke deel van het perceel wordt door ophogingen de oude zandkop geaccentueerd die aan de overzijde van de Nije Drintse Wei nog goed zichtbaar is. In dit deel van het terrein mag zich bos gaan ontwikkelen.

Bij het werkterrein worden de komende weken nog infopanelen geplaatst waarop het ontwerp van het terrein te zien is.

Verder wordt op zaterdag 4 februari a.s. een excursie georganiseerd door de landinrichtingscommissie in samenwerking met It Fryske Gea en Staatsbosbeheer. De excursie start om 10.00 vanaf het parkeerterrein bij de Pûpedobbe aan de Nije Drintse Wei tussen de huisnummers 1 en 3. U wordt verzocht u vooraf op te geven.

Voor opgave voor de excursie of meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer G. Mank van de Dienst Landelijk Gebied, telefoon 06-52401233.
 

 

Foto’s: © Martijn van der Vaart 

Sleep met de muis naar links of rechts op de foto om rond te kijken.

Sleep met de muis naar links of rechts op de foto om rond te kijken.

Sleep met de muis naar links of rechts op de foto om rond te kijken.

Geplaatst in: t Fryske Gea

2 reacties op “(update 3) It Mandefjild wordt onder handen genomen

  1. vincent1455 zegt:

    waaw mooi

  2. N vd Veer zegt:

    Nieuwe ijsbaan in Bakkeveen ?

Geef een reactie