Onze buurtagent Luuk Westerhof

Ongeveer twee jaar geleden ( 1 juni 2010 officieel) ben ik begonnen als aankomend buurtagent van de dorpen Bakkeveen, Frieschepalen, Siegerswoude, Ureterp en Wijnjewoude. Ook het bedrijventerrein Drachten Azeven-Zuid behoort tot mijn werkgebied. Sinds 1 januari 2012 heb ik ook de portefeuille Horeca Drachten onder mij.

Ik heb dit werkgebied destijds overgenomen van Hans Elzinga, die inmiddels van zijn prepensioen geniet. In de afgelopen anderhalf jaar heb ik naast mijn werkzaamheden ook een studie moeten volgen, vorige maand heb ik met succes examen gedaan.

De functie van buurtagent houdt in dat je aanspreekpunt bent vanuit de politie richting burgers, bedrijven, verenigingen, maar ook richting (lokale) overheden. Hier horen regelmatig overlegmomenten bij.

Wat de inwoners eigenlijk willen is een eigen doarpspliesje die iedereen kent, iemand die altijd aanspreekbaar is. Dat is niet altijd even gemakkelijk, gezien mijn vijf dorpen, het industrieterrein en de Horeca. In de afgelopen twee jaar heb ik hard gewerkt om het buurtgericht werken mij eigen te maken en contacten op te bouwen. Vooral met de jeugd heb ik inmiddels een goed contact, nu is het zaak de rest van het dorp (de dorpen) te leren kennen.

Privé gezien is 2011 een zwaar jaar geweest, dit is misschien de reden dat u mij minder vaak heeft gezien dan wenselijk was. Ik hoop dat 2012 voor mij en u een beter jaar wordt.

Een veel gehoorde kreet is dat de politie slecht te bereiken is. Wenst u contact met mij over politie gerelateerde zaken, dan ben ik rechtstreeks te benaderen op mijn mailadres [email protected] .
Verder ben ik sinds 31 januari te volgen op Twitter, @Lukas_Westerhof.

Luuk Westerhof,
buurtagent van Bakkeveen; Frieschepalen; Siegerswoude; Ureterp; Wijnjewoude, Bedrijventerrein Drachten Azeven-Zuid en HORECA Drachten

Postbus 269, 8901 BB Leeuwarden
Tel. 0900-8844.
E-mail: [email protected]
Twitter: @Lukas_Westerhof

 

Geplaatst in: Voorzieningen

3 reacties op “Onze buurtagent Luuk Westerhof

  1. Jeen zegt:

    Knappe foto Luuk

  2. S zegt:

    @Jeen , die pen doet het hem hé ?

  3. Luuk Westerhof zegt:

    Wat ik niet in het gedeelte hierboven heb benoemd is dat een wijkagent van vroeger niet meer te vergelijken valt met nu. Een wijkagent is tegenwoordig meer regisseur van zijn gebied, hij heeft een heliview over zijn gebied en bewoners. Mocht er zich een incident voordoen, dan wordt van de wijkagent verwacht dat hij dit oplost met zijn netwerkpartners (scholen, gemeente, plaatselijk belang, jongerenwerker, etc). De wijkagent is nu dus niet meer echt het dagelijkse aanspreekpunt in het dorp, hoe jammer dat soms ook is.

Geef een reactie