Roy Kok wint Jongeren Designprijs (met Foto)

Jongeren Designprijs voor Roy Kok uit Bakkeveen

Roy Kok (1992) uit Bakkeveen (Mandefjild) heeft de Jongeren Designprijs gewonnen, een prijs van Keunstwurk voor jonge Friese ontwerpers.

De Bakkevener kreeg de prijs gisteren uitgereikt voor zijn ontwerp van het Kruidenbuiltje, een alternatief en duurzaam kruidenrek. Dat gebeurde in het Huis van de Amateurkunst in Leeuwarden. Het winnende ontwerp is gemaakt uit natuurlijke materialen en afval waaronder blikjes en panty’s.

Volgens de jury combineert het Kruidenbuiltje twee maatschappelijke trends in één product. ,,Het groeiende besef dat koken meer is dan alleen het bij elkaar voegen van ingrediënten, en de zoektocht naar ecologische vriendelijke materialen.”

De Philips Jongeren Designprijs werd dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Met de prijs, bedoeld voor Friese jongeren van 16 tot 26 jaar, wil Keunstwurk een bijdrage leveren aan het vergroten van de belangstelling en de praktijkvorming voor vormgeving bij jongeren.

Van de inzendingen voor de wedstrijd is een kleine tentoonstelling gemaakt, die van 23 januari tot en met 17 februari te zien is in de hal van het Huis van Amateurkunst / Keunstwurk in Leeuwarden.

[Bron: Friesch Dagblad]

Geplaatst in: 2012-gebeurtenissen

5 reacties op “Roy Kok wint Jongeren Designprijs (met Foto)

 1. Alie zegt:

  Super! Gefeliciteerd!

 2. Connie zegt:

  Roy van harte gefeliciteerd!!

 3. Michel zegt:

  Hoe oud, gebruikt en afgedankt toch “gewoon” mooi design
  en ook nog eens duurzaam kan zijn. Erg mooi bedacht Roy!

 4. Jan en Betty zegt:

  gefeliciteerd Roy met je prijs.

 5. Theo en Willie zegt:

  Roy gefeliciteerd met je prijs misschien horen wij nog veel van jouw

Geef een reactie