Sinterklaas op bezoek bij de Oanrin.

Sinterklaas op bezoek bij de Oanrin.

Toen we vanochtend op het plein kwamen was het een zootje, overal lag troep. De juffen gingen het snel opruimen, want zo konden we Sinterklaas toch niet ontvangen bij De Oanrin.

De juffen wilden de troep in de container gooien, maar toen ontdekte juf Bauwina dat er 2 Pieten lagen te slapen in de container. Toen we voor hen een liedje gingen zingen, werden de Pieten wakker. Ze kropen uit de container. Maar hé … waar was Sinterklaas nou, Sinterklaas was er niet bij, dus gingen we maar heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel hard roepen, naar alle kanten. Opeens zagen we iets. Hè … dat kan niet waar zijn. Sinterklaas achterop een vuilniswagen? Piet pakte snel een fiets en fietste er achteraan, en JA hoor … Daar kwam Sinterklaas aan. Hij stond achterop de vuilniswagen.

Gauw nam juf Bauwina Sinterklaas en de 2 Pieten mee naar binnen. Groep 1 tot en met 4 had allerlei leuke optreden bedacht voor Sinterklaas: er werd gezongen, gedanst en ook werden er gedichtjes opgezegd, zelfs een fries gedicht. Ook deed een groep gym-oefeningen met de Zwarte Pieten. Dat was heel knap. Omdat Merith en Anouk jarig waren, hebben we ook nog met elkaar voor hen gezongen, zelfs in het Spaans, want er was ook een Spaanse Piet, Diego.

Na alle optredens van de kinderen, gingen Sint en zijn pieten ook nog op bezoek bij de bovenbouw. Groep 5/6 en groep 7/8 gingen vanochtend ook Sinterklaas vieren. Zij hadden allerlei mooie surprises geknutseld, o.a. een voetbalbal, een Heerenveen shirt, een paardenkop (of een paard), een Hema, choladeletter en nog veel meer. Iedereen had er ook een leuk gedicht bij gemaakt, dus dat was hardstikke gezellig. De ouderraad had gezorgd voor wat lekkers.

Aan het einde van de morgen gingen Sint en de Pieten nog 1x terug naar het lokaal van juf Janneke. Daar werd nog een afscheidslied gezongen en toen ging Sinterklaas er weer van door. Voor alle kinderen had hij nog een cadeautje. De Pieten gingen nog even klaar-overen en dat was het einde van een zeer gezellige en geslaagde Sinterklaasochtend op De Oanrin.
 

 

Geplaatst in: Voorzieningen

1 reactie op “Sinterklaas op bezoek bij de Oanrin.

  1. lenie zegt:

    aan de foto’s te zien was het weer een geweldig feest!

Geef een reactie