Kerstwandeling 2011: lekker uitwaaien, impressie

De kerstwandeling van 2011 zit er weer op.

Het weer bleef goed. Wel veel te warm voor de tijd van het jaar (iets boven de 10 graden). Het bleef droog, de beloofde motregen kwam niet. Rond 15 uur kwam de zon zelfs door. In het bos in de luwte van de stevige wind was het zelfs lekker warm.

Sinds zaterdagochtend was het 2 dagen droog geweest. Hierdoor waren de meeste paden goed begaanbaar. Alleen bij de 15 km zaten er een paar lastiger trajecten in, maar we gingen er vanuit dat deze wandelaars zich goed hadden voorbereid.

De routes liepen bijna 600 m door de bebouwde kom. Daarna steeds bos: eerste de gebieden van Natuur Monumenten en na de “koek en zopie” de bossen van Staatsbosbeheer en ’t Fryske Gea. We routes liepen over vakantiecentrum ’t Hout, een stukje weiland van fam. Wouda. De “koek en zopie” was in kampeerboerderij the Loryann. World Servants verzorgde daar de koffie, chocolademelk, frisdrank, cake, broodjes en krentenbrood. De kantine van the Loryann was sfeervol ingericht. Buiten stonden de ezel en geit de wandelaars op te wachten.

Het 2e deel van de routes liep aan de oostkant van Bakkeveen. Via het erf van Schildersbedrijf Palsma kon een hoog en droog gelegen deel van het weiland van fam. J. van der Veer worden bereikt. Via dit weiland ging het de bossen en heidegebieden in. De 15 km kwam bijna aan buurtschap Allardsoog toe.

De routes waren wel iets langer dan aangegeven. Met name de 15 km was ruim 17 km volgens Google (volgens sommige wandelaars nog iets langer). Door de bomenkap moesten de slechte paden ontweken worden. Hierdoor was er niet voldoende keuzevrijheid. Korter had ook gekund. Maar met dit mooie weer ……

Er zijn 1451 betalende wandelaars geregistreerd. Bij de “koek en zopie” zijn er veel meer geweest ….

Aan de gratis puzzel deden velen mee. Er zijn 226 oplosingen ingeleverd. De hoofdprijs gaat wederom naar Drachten. Klik hier voor de puzzeloplossing en de uitslag. De meeste wandelaars bleken uit de 3 Noordelijke provincies te komen. Ook waren er wandelaars uit Nieuw Vennep, Voorschoten en Den Haag.

De ambulance moest ook nog in actie komen: bij de “koek en zopie” raakte iemand uit Wijhe onwel. Het liet zich naderhand niet ernstig aanzien.

Volgend jaar naar aflevering 37 !

Kijk hier voor de overzichtspagina en impressies van voorgaande jaren.Er is fotomateriaal ingezonden:

 • Richard de Vries: de 5 kilometer gelopen door Elbrich, Richard, Letitia (10) en Kyara (3) en hun Buuf en Buur. Kyara van 3 jaar heeft hem helemaal uitgelopen! Wederom een mooie tocht, met een leuke puzzel, medaille, snert en patat aan het einde. Foto’s: zie hieronder.
 • Jitze Krol uit Kootstertille: leuke foto van kleinkind in boom. (zie verderop)
 • Albert en Meintje hebben een humoristische fotoreportage gemaakt: troch-rinnen.nl
 • De foto’s van Martijn van der Vaart , staan hier.
 • De foto’s van Sylvia Holleboom staan vanaf pagina 3.
 • Film van GW-producties
   

Geplaatst in: Kerstwandeling

8 reacties op “Kerstwandeling 2011: lekker uitwaaien, impressie

 1. Jannie zegt:

  Beste organisatie, op de wandelkalender is vergeten de 15 km afstand te vermelden en daarom zullen er minder wandelaars komen!
  Ik wil de flyer wel op onze website vermelden, zodat ze ervan op de hoogte raken en bij de eerst volgende Flal wandeling kunnen we het vertellen.
  Met vriendelijke groet Appie en Jannie van http://www.bestgenog.nl
  Oant sjen op 26 december.

 2. wandelaar zegt:

  Is de route ook goed te doen voor kinderwagens en rolstoelen?

 3. Organisatie zegt:

  Rolstoel: zal niet gaan. Kinderwagen op de 5 km zal wel lukken, misschien is een enkel pad wat aan de smalle kant. Omtrent stevigheid van de paden moet het wel kunnen.

 4. Jacob zegt:

  Organisatie het was weer een mooie dag. Inschrijving verliep vlot de routes goed aangegeven. Het totale plaatje klopte weer als vanouds.

 5. Sylvia zegt:

  Ik sluit me bij de opmerking van Jacob aan.

 6. albert en meintje zegt:

  Hoi organisatie…we hebben weer genoten van de mooie kerst loop! Prachtige natuur in en om Bakkeveen!! We hebben foto’s gemaakt onderweg die staan op http://www.troch-rinnen.nl
  Bedankt en OANT SJEN!

 7. hennie tiesema Hoekstra. zegt:

  Hallo organisatie.Wat een schitterende tocht, we hebben genoten!
  We doen volgend jaar zeker weer mee.Alhoewel ik vaak genoeg in Bakkeveen kom, ben ik op plekken geweest waar ik ongeveer 35 jaar niet geweest ben.Bedankt voor deze mooie tocht,helemaal Super!

Geef een reactie