Wethouder Wietze Kooistra opent Mjumster Wei en ……

BAKKEVEEN – Wethouder Wietze Kooistra opent Mjûmster Wei en Jarig van der Wielen Wei te Bakkeveen.

Gisteren is de Mjûmster Wei en Jarig van der Wielen Wei officieel geopend door Wethouder Kooistra. Na een rit in twee nostalgische bussen met een aantal uitstapjes bij enkele bijzondere punten was er aan het einde van de rit nog een mooie afsluiter met Hannekemaaiers die de weg versperd hadden. Zo werd er onderhandeld met de wethouder om de wegversperring op te heffen.

Na dit gebeuren opende wethouder Wietze Kooistra maandag de heringerichte Jarig van der Wielen Wei en Mjûmster Wei in Bakkeveen. Daarbij is gezegd dat de gemeente de komende tijd de weg zal monitoren of het ook daadwerkelijk beter is geworden met de veiligheid en snelheid die momenteel van 80 naar 60 kilometer per uur is verlaagd.

Hieronder een kleine foto impressie en filmpje van de dag. (foto’s en filmpje gemaakt door: Martijn van der Vaart
 

Geplaatst in: 2011-gebeurtenissen

14 reacties op “Wethouder Wietze Kooistra opent Mjumster Wei en ……

 1. Hans zegt:

  zonde van het geld en totaal zinloos!!!!!

 2. Barry zegt:

  Voor fietsers zal het misschien een mooie route zijn, op de racefiets behoort door het asfalt/ steentjes een “blokje Allardsoog” helaas tot het verleden…

 3. Aukje zegt:

  @Hans: Zonde van het geld? Wat bedoel je Hans? Ik vind wél dat het mooi is geworden, en helemaal vergeleken bij wat het was. Natuurlijk wordt er nog veel te hard gereden, maar dat ligt niet aan de weg. Dat gebeurt ook op de Nije Drintsewei. Voor zover ik heb kunnen zien wordt er dankbaar gebruik gemaakt van de bankjes die hier en daar geplaatst zijn. Dat is toch prachtig?

 4. Hans zegt:

  Er is geen verschil met vroeger Aukje. Fietsers zullen blijvend worden gehinderd door snel langs hen heen razende auto’s. Automobilisten zullen meer (door de versmalling) geirriteerd raken door de vaak 2 naast elkaar rijdende fietsers. Automobilisten die ’s nachts uit de melksalon komen kunnen lekker blijven scheuren………. Leuke bankjes op leuke plekjes zullen snel worden verwaarloosd want de gemeente gaat op onderhoud besparen, doet dat al trouwens (zie maar wat hier al eerder over werd gepubliceerd dat dicht gegroeide bankje in onze omgeving). Wandelaars kunnen nergens lopen, ja in de berm misschien, gezellig hoor. Nee gewoon knoeiwerk van de planners.

 5. S zegt:

  Wat zouden wandelaars in hemelsnaam langs de weg willen doen, terwijl Allardsoog en de Duinen er naast ligt?

 6. w zegt:

  @S misschien aan wonenden en gasten van de camping Mezenhof?
  De gemeente is nu aan het meten op snelheid en verkeers aanbod ben benieuwd naar de resultaten en de genomen acties die daar uitvoortkomen.
  In het nieuwe bestemmingsplan is de weg immers aangeduid als erfonsluitings weg en geen door gaande weg.
  Gisteren weer door een niet remmende, te hardrijdende automobilist (kenteken bekend) een poes van ons doodgereden.
  Hoe lang blijft dit goedgaan met fietsers en wandelaars.
  Vandaag ook weer veel hardrijdend verkeer.

 7. Alex zegt:

  Yep, en de (straat)verlichting doet het NOG STEEDS NIET, jammer dat de heren ambtenaren, overdag zijn geweest, (alhoewel er ook toen hard werd gereden) maar na 17.00 uur moet men overuren uitbetalen hè….
  Zag trouwens op de foto’s maar 2 bekende gezichten van hier, de rest ????? geen idee… maar goed was bekend hiero, dat er bijna niemand naar toe ging van ons buurtje.
  Dan nog, overdag werken wij ook, wat er ook stond was ook oa…..
  Maar goed vandaag ook, was de ramen aan het wassen om m’n huisje en WEDEROM knalde er de motor en de auto’s met minimaal 80 de weg over…
  Zag trouwens dat er één of ander apparaat in één van de bomen hangt, zo halverwege JvdW, AED ??? 😉
  Heb nog geen snelheidsmetingen hier gezien, hopelijk komen deze er snel, vooral weekends, moet je eens opletten hoe snel de Politie de (personeels-pot heeft gevuld…. hopelijk helpt het wat, misschien ook een idee om wat meer borden 60 km langs de weg te plaatsen….

 8. D.R. zegt:

  Als de J.v.d.Wielenwei niet meer een doorgaande weg van Bakkeveen naar bijvoorbeeld Zevenhuizen, Norg en Haulerwijk is, wat is dan nu de doorgaande weg ….Nieuwe Drentseweg? Bremerweg?
  Totdat die vast ook weer erfontsluitingswegen worden ….
  Dan moeten we zeker via Frieschepalen, over de A7 naar Leek, om vervolgens weer binnendoor in Zevenhuizen enz. uit te komen ….
  Echt handig in een dichtbevolkt autoland. Maar ach, wat maakt het ook uit, Nederland vergrijst, we komen toch allemaal in de scootmobiel terecht en dan is die J.v.d.Wielenwei toch ook wel weer leuk ….
  Op die wegversmallingen kun je elkaar zelf wel met 3 scootmobiels passeren …..

 9. D.R. zegt:

  Als de J.v.d.Wielenwei niet meer een doorgaande weg van Bakkeveen naar bijvoorbeeld Zevenhuizen, Norg en Haulerwijk is, wat is dan nu de doorgaande weg ….Nieuwe Drentseweg? Bremerweg?
  Totdat die vast ook weer erfontsluitingswegen worden ….
  Dan moeten we zeker via Frieschepalen, over de A7 naar Leek, om vervolgens weer binnendoor in Zevenhuizen enz. uit te komen ….
  Niet echt handig in een dichtbevolkt autoland.
  Let wel, met grote snelheid over binnenwegen rijden is natuurlijk uit den boze. Maar om nu alle binnenwegen als sluipwegen te gaan behandelen, lijkt me ook geen goede zaak. Ze worden er gezien die rare wegversmallingen en die gevaarlijke bocht in de v.d. Wielenwei voor niemand veiliger op. Mensen moeten toch ook in de auto van en naar de dorpen kunnen rijden. ’t Is allemaal erg dubbel. Wel iedereen één of meerdere auto”s voor de deur (en soms ook nog een motor in de schuur), maar niemand wil de ander voor z’n huis langs hebben …..

 10. Aukje zegt:

  En ook niemand is bereid om zijn/haar rijgedrag aan te passen. Kom op mensen, dat ligt toch niet aan de weg of aan de gemeente of aan de politie.
  Beetje flauw om zo te reageren. Bovendien, toen het nog een 80-kilometerweg was, werd er ook hard gereden.
  Overigens Alex, er waren tenminste 11 bewoners, waarvan er 7 op het Allardsoog wonen.

 11. Alex zegt:

  @ Aukje, thx voor de verbetering…
  Heb in alle rust (’n bakkie d’r bij, etc.) ff gekeken, kan op de foto’s idd (als je in alle rust kijkt, met ’n bakkie d’r bij, etc.) nog zeker een 3-tal herkennen, buiten de 2 om die ik al had ‘gespot’… dus 5 ? maar woon hier nog niet zo lang hoor 😉 ken ze allemaal (nog) niet.
  Mooi dat dan de buurt (niet ons buurtje) maar de buurt, toch interesse toonde…

 12. D.R. zegt:

  Gelukkig zijn er genoeg mensen die zich keurig aan de voorgeschreven snelheidslimieten houden. Jammer idd. dat er ook een groep is, die zich er niks van aantrekt. Maar de wegwersmallingen helpen niet tegen hardrijders, als er geen tegenligger aankomt scheuren ze er nog met dezelfde snelheid doorheen. Wordt trouwens voor sommigen ook nog een spelletje: Van wie is er het eerst?
  Nee, wat flinke hobbels in de weg helpen mijn inziens beter!

 13. Laura zegt:

  Ik ben al meerdere keren (bijna) van de weg gereden bij de wegversmallingen omdat mensen vaak niet door hebben dat de weg daar een stuk smaller wordt. Ik mis de belijning op het asfalt, zodat de versmalling duidelijker zichtbaar wordt (bijvoorbeeld een rode fietsstrook met een witte lijn erlangs). Er hangen nu gelukkig wel reflectoren op de hekjes, maar dat er dan ook paaltjes geplaatst worden (in de bocht vlak bij Bakkeveen) met dezelfde reflectoren zodat het hekje/de versmalling alsnog niet opvalt was een minder goed idee.
  Eigenlijk is het een beetje wachten op het eerste grote ongeval met deze onzichtbare versmallingen en de haakse bocht met houten spiezen…helaas, een goed idee van hoger hand, maar de uitvoering laat wat mij betreft nog te wensen over 🙁

 14. w zegt:

  Is er al iets meer bekend over de toegezegde monitoring, zijn er al resultaten en welke maatregelen worden er nog genomen?
  De situatie is nog steeds niet anders en in de wegversmallingen wordt je als fietser, ruiter en auto nog steeds van de weggereden. Ook de snelheden zijn nog steeds te hoog!! (met name rond de spits tijden).

Geef een reactie