Uitnodiging opening Mjumster Wei en Jarig v/d Wielen Wei (update)

Uitnodiging opening Mjûmster Wei en Jarig van der Wielen Wei te Bakkeveen
Na jaren van voorbereiding is de herontwikkeling van de Mjûmster Wei en de Jarig van de Wielen Wei in Bakkeveen een feit! Het resultaat mag er zijn. De weg ligt er prachtig bij. Om deze mijlpaal te markeren nodigen wij u graag uit om bij de feestelijke opening te zijn op: maandag 31 oktober a.s. om 15.45 uur op de splitsing bij restaurant De Drie Provinciën (Bakkeveenseweg 15, 9343 TB Een-West).

Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje bij te praten.


Voor de genodigden is er het onderstaande programma. Voor dit programma kunt u zich helaas niet meer aanmelden. 

Uitnodiging: Opening Mjûmster Wei en Jarig van der Wielen Wei Bakkeveen.

Eindelijk is het dan zover. Na jaren van voorbereiding is de herontwikkeling van de Mjûmster Wei en de Jarig van de Wielen Wei in Bakkeveen een feit! Het resultaat mag er zijn. De weg ligt er prachtig bij. Om deze mijlpaal te markeren nodigen wij u graag uit om bij de feestelijke opening te zijn op:

Maandag 31 oktober 2011 om 14.45 uur bij restaurant de Drie Provinciën (Bakkeveenseweg 15, 9343 TB Een-West)

Programma:
Na ontvangst met een hapje en een drankje stappen we om circa 15.00 uur in twee nostalgische bussen voor een mooie rondrit over het werk. Onderweg verlaten we een paar keer de bus om enkele bijzondere punten op het werk te be kijken. De rondrit wordt om circa 15.45 uur afgesloten met een ludieke opening op de splitsing bij De Drie Provinciën. Daarna zullen enkele sprekers een korte toespraak houden. Aansluitend is er in de Drie Provinciën gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje bij te praten. Het programma eindigt om 17.00 uur.

Aanmelden:
Wij willen graag weten op hoeveel deelnemers wij kunnen rekenen. Dit in verband met het reserveren van de catering en de bussen. U kunt zich aanmelden tot en met maandag 24 oktober a.s. Dit kan door het sturen van een mailtje naar
janrene.vander.hoek@opsterland.nl. Bellen kan natuurlijk ook:Jan René van der Hoek, mede werker afdeling Ontwikkeling gemeente Opsterland, telefoon (0512) 386 340.

Vermeld bij uw aanmelding s.v.p. ook het aantal personen waarmee u komt.

Geplaatst in: Plaatselijk Belang

8 reacties op “Uitnodiging opening Mjumster Wei en Jarig v/d Wielen Wei (update)

 1. Luus zegt:

  De aanmelding is tot 24 oktober, het is nu 26 oktober. Kan er nu niet meer aangemeld worden ?

 2. Martijn zegt:

  @Luus, geen idee misschien kun je morgen het beste even een belletje naar het gemeentehuis doen. Telefoonnummer staat vermeld.

 3. Jan van Dalen zegt:

  @Feestvierders: bovenstaand programma is alleen voor genodigden. Er komt donderdag of vrijdag nog een uitnodiging op deze site om een deel van het programma bij te wonen voor de niet-geselecteerden. Dit aldus een email van de gemeente. We wachten deze email af en zullen vervolgens publiceren.

 4. Martijn zegt:

  Update: De tekst is nu aangepast. Het feest is op maandag 31 oktober a.s. om 15.45 uur op de splitsing bij restaurant De Drie Provinciën (Bakkeveenseweg 15, 9343 TB Een-West).

 5. w zegt:

  Wij kunnen helaas niet aanwezig zijn.
  Ik ga er vanuit dat er door de anderen nog wat kritische vragen gesteld gaan worden over de niet gehaalde doelstelling zoals vastgesteld bij de start van het project.
  Onderstaande vragen heb ik nog naar de gemeente verzonden, heb nog geen antwoord.

  Zoals in het oorspronkelijk plan is gemeld zouden de maatregelen tot doel hebben de snelheid van motorvoertuigen er uit te halen, dit is ons in ziens niet gelukt.
  De genoemde wegversmallingen zouden slechts 1 auto doorlaten, dit is onvoldoende uitgewerkt, fietsers en auto’s worden zelfs ingehaald in de versmallingen.
  Visueel zijn de versmallingen breder dan de hoofd rijbaan, met name het lichtgrijze oppervlak.
  Voor wandelaars met of zonder hond, fietsers en mensen te paard is het zelfs veel gevaarlijker geworden in de versmallingen.
  Volgens het bestemmingsplan is de weg aangemerkt als erfontsluitingsweg, in hoeverre hebben de recente tellingen uitgewezen dat de weg als sluiproute wordt gebruikt?
  Voornamelijk in de spits tijden wordt op de weg veelvuldig harder dan 60 gereden. Daarnaast worden auto’s die zich aan de snelheid houden met bumper kleven en licht signalen regelmatig geïntimideerd, zelf een aantal keren s ’morgens ervaren.

  Ons verzoek is nogmaals een onderzoek in te stellen of het gewenste effect is bereikt van de aanpassing en ons te informeren over de resultaten.

  Daarnaast door eenvoudige verhogingen (zoals op vele wegen binnen de gemeente), met name op de lange rechte einden tussen de versmallingen in, aan te brengen om de snelheid er echt uit te halen zouden wij aanbevelen.
  De aangebrachte versmallingen meer te accentueren, voorzien van deugdelijke houten hekwerken en eventueel een bypass te creëren voor voetgangers is ook een aanbeveling.

  Wij vertrouwen erop dat met wat extra inspanning de weg zodanig veilig en passend in de natuur krijgen dat het voldoet aan de gestelde doelen aan het begin van dit project.

  mvgr

 6. Alex zegt:

  Wij zijn er sowieso niet bij aanwezig, Puur uit protest temeer om het feit wat W ook al aankaart het gehele project op zich.
  De STRAATVERLICHTING doet het nog steeds niet hier (kruispunt J. v.d. Wielenwei- Allardsoogerweg) bij de schaapskooi Fryske Gea, diep, diep triest…
  Doe er dan groene led in net zoals de Hoofdlaan in Assen, prachtig gezicht en veilig, nu is het hier aarde en aarde donker, daarvoor wonen we hier ook, oké, maar we hadden na een 2 jaar weer een lichtpunt op de hoek, na de ‘verbouwing’ nog steeds niets, niets…
  Het weggedeelte J. v.d Wielenwei tot aan de Schaapskooi Fryske Gea, wordt nog steeds extreem hard gereden, wat W ook zegt, wij oa. ik dus houd zich wel aan de 60 je achter je op de bumper een klever hebt, zoniet hoge snelheid wordt in gehaald, zo ook bij de zgn. (optische) versmallingen, een lachtertje.
  ’s Morgens voor 9 uur en na 5 uur ’s middags worden hier snelheden bereikt van ZEKER 80 km/u, loop je met je honden of fiets je dan.
  Zondags, wordt er een STRAAL gas gegeven door de motorrijders, min. 100 ach kan ook prima toch hier, hoek J. v.d Wielenwei tot aan de schaapskooi Fryske Gea, de WEG LEENT zich er uitstekend voor !!!
  We horen de auto’s al van verre aankomen SCHEUREN, Hoppa straal gas…
  Waarom niet gewoon (goedkoop) extreme verhogingen in deze weg, moet je eens kijken hoe rustig hier wordt gereden.
  Laatst zag mijn vrouw Motoragenten op de Dwarswijk en Bremerwei, laat ze hier 3 x per week staan, de personeelspot is binnen een maand tot hoge hoogte gevuld, waarom is er niet gekeken naar ECHTE gas terug oplossingen, zoals het er nu bijligt zeker niet.
  Enkele positieve punten, prachtig die zitjes voor fietsers en wandelaars, oogt erg uitnodigend, is ook erg veel gebruik van gemaakt afgelopen zomer en nu de weekenden door fietsers, dit is zeg maar wel geslaagd.
  Het (vernieuwde) bochtenwerk proficiat hier wordt rustig de bocht om gegaan
  Je merkt dat er nu minder vrachtwagens langsrijden, maar dit is niet echt interessant, deze reden hier sowieso al niet hard, maar die verrekte auto’s…
  Wat vind ONS buurtje belangrijk, er wordt nog steeds echt vreselijk hard gereden hier en dat er (nog) steeds geen licht is hier op de hoek.
  En inderdaad ons buurtje, er wordt hier regelmatig zo over gesproken…
  Voor zover namens ‘streekje’ Allardsoog, Alex.

 7. fokje zegt:

  Wat mij betreft is het niet een feestelijke opening. Ik ben het volledig met W en Alex eens dat de vernieuwing niet op alle punten een verbetering is. Er wordt op de rechte stukken veel te hard gereden en vervolgens ziet men een rare kronkelbocht (ter hoogte van de schaapskooi) opdoemen zodat ze met gierende remmen proberen de snelheid terug te brengen. Als dat niet lukt gewoon rechtdoor rijden! Als men van de Bakkeveense kant de bocht uitkomt direct op de klinkers lekker op het gas trappen en beginnen te scheuren. Dit alles brengt met zich mee dat vooral de nachtrust minstens een paar keer per nacht wordt verstoord. We kunnen de ramen voor de broodnodige frisse lucht niet open hebben, want dan is het helemaal niet te doen vanwege de rempartijen. We houden ons hart vast voor de winterperiode met sneeuw en gladde wegen. Glijpartijen, of nog erger?
  Ik vraag me af wanneer we als buurtbewoners worden gehoord! Deze klachten zijn niet nieuw. Er is al meerdere keren contact geweest met de gemeente.
  Uit de bovenstaande berichten blijkt dat de contacten tot dusver nog niks hebben opgeleverd.

 8. D.R. zegt:

  Wat kost zo’n opening wel weer niet …. en dan maar besparen op andere belangrijker zaken. Waarom moet een opgeknapte weg trouwens officieel geopend worden? Aan bijvoorbeeld het gereed komen van de nieuwe riolering en bestrating in de Finnekamp werd eertijds ook geen aandacht besteed. Hebben ook mensen hard aan gewerkt.

Geef een reactie