Mais oogsten te Bakkeveen

Maïs – oogst 13-10-2011:

De boeren en loonbedrijven hebben het tussen half september en half oktober druk met het oogsten van de maïs, het is meestal spitsuur in het maïsoogstseizoen.

Vooral als het spannend is met het weer wordt er de klok rond doorgewerkt om zo de maïs droog van het land te krijgen. Vaak is het in de herfst nat met alle problemen van dien, met de tractoren in het veld en de modder op de weg. Zo is het nu heel wisselend per maïsland, de één is droog en het andere maïsland is nat.

Hieronder een filmpje en foto’s van de oogst. 
 

Geplaatst in: 2011-gebeurtenissen

3 reacties op “Mais oogsten te Bakkeveen

  1. Luus zegt:

    Mooi filmpje en foto’s ! Eten de koeien dan ook het loof erbij op of wordt dat weer van de mais gescheiden ? En waarom is er een jager bij ? Wie kan deze geinteresserde leek een antwoord geven ? Alvast bedankt.

  2. Jacob zegt:

    leuk filmpje Martijn. Kijk ook eens in het archief op datum 27 sept 2009, het filmpje gemaakt door Jan van Dalen en je zult zien dat er in 2 jaar niet veel veranderd is. Betreffende die jager……..is het wel een jager is het niet een in camouflage gehulde fotograaf?

  3. auke orgel zegt:

    Een jager is er bij om vossen af te schieten

Geef een reactie