Grote militaire oefening (Falcon Autumn)

Vandaag zijn er een aantal helikopters door het luchtruim van Bakkeveen gegaan. In de ochtend zijn er een aantal Chinooks overgevlogen en ‘s middags een aantal Apaches en Cougars MK II transporthelikopters. Deze helikopters zullen ongetwijfeld een onderdeel zijn van de oefening Falcon Autumn.

Het is een van de grootste oefeningen in decennia op Nederlandse bodem. Van 26 tot en met 7 oktober vindt Falcon Autumn plaats, hierbij worden 2500 militairen ingezet, zo’n 300 voertuigen en 15 gevechts- en transporthelikopters.
 

Geplaatst in: 2011-gebeurtenissen

11 reacties op “Grote militaire oefening (Falcon Autumn)

 1. job zegt:

  Mooie foto’s. Had de fotograaf afgelopen weekend ook even op de Ikeleane en de Bisschop moeten kijken. Daar stonden het hele weekend militairen opgesteld. Bij de Ikeleane 3 voertuigen met bijbehorende manschappen en op de Bisschop “smokkelaars” die door de militairen op de Ikeleane werden geobserveerd.

 2. Jitte zegt:

  Stonden er nou bij de Ikeleane drie voertuigen, of stonden er nou bij de Ikeleane 3, voertuigen, en in het laatste geval, hoeveel voertuigen stonden er dan wel niet?

 3. Aukje zegt:

  De ikeleane is geen straat in Bakkeveen, alleen een camping. Daaruit maak ik op dat bij camping de Ikeleane drie stuks legervoertuigen stonden.

 4. Jacob zegt:

  er stond op de camping de Ikeleane in ieder geval 1 voertuig want die staat op de foto. Deze foto mag alleen (nog) niet gepubliceerd worden. Komt nog wel……..even geduld dus

 5. job zegt:

  Pff Jitte….
  Er stonden 3 voertuigen op de Ikeleane met bijbehorend personeel.

 6. Jan van Dalen zegt:

  @Jacob: embargo tot en met 28 oktober ? Of tot na 9 december ?

 7. Jacob zegt:

  zal tot na 09 dec. zijn, haha

 8. job zegt:

  Ohh, en waarom w88 tot 9 december Jacob?

 9. job zegt:

  @Jacob, ik wacht nog op uitleg.

 10. Jacob zegt:

  @ Job rustig, rustig, het heeft te maken met een aktiviteit die nog plaats moet hebben in de periode oktober tot december en het plaatsen van de betreffende foto zou dan een verrassing prijgeven. Dus wees geduldig tot 10 dec. en je zult het weten

 11. job zegt:

  Aaha, zit dat zo.. begint de activiteit met een W en vindt deze plaats op 3 avonden in okt/nov/dec?

Geef een reactie