De Stripe wordt Hotel Restaurant

Restaurant de Stripe wordt Hotel Restaurant de Stripe.

Vanaf 2 april 2012 wordt de Stripe uitgebreid met een hotelaccommodatie. Er komen 8 tweepersoonskamers, een gezinskamer en een luxe kamer (bruidssuite). Twee kamers worden aangepast voor minder-validen. Naast een trap komt er ook een lift om op de verdieping te komen.

Voor het zover is moet er nog veel gebeuren.
De voorbereiding is klaar en de bouw gaat 3 oktober van start. Bouwbedrijf Hoeksema mag zijn kunsten vertonen door in 5 maanden tijd het plan te realiseren. Het nieuwe gedeelte wordt over het bestaande gedeelte gebouwd en komt er als het ware los van te staan. Door deze constructie kunnen we het bedrijf openhouden tijdens de bouw.

Aan weerskanten komt een overkapping van 2,5 m zodat onze gasten met iets slechter weer ook buiten op het terras kunnen zitten. Als dakbedekking krijgen we riet met daaronder 4 rijen dakpannen. Door deze combinatie krijgt het geheel een landelijke uitstraling.

Aan de linkerkant (zie foto ) komt het trappenhuis met de lift en een eigen ingang waar gasten na 23.00 uur zelf binnen kunnen komen. Alle kamers worden voorzien van een eigen toilet en douche, tv en een minibar.

Aan de voorzijde, boven de bestaande ingang, komt een luxe kamer, deze kan als bruidssuite worden geboekt. In deze kamer bevindt zich een ruime badkamer, voorzien van een ligbad. Deze kamer beschikt tevens over een eigen balkon op de zuidzijde, vanwaar je kunt genieten van een uitzicht over de weilanden en de bossen.

De gezinskamer is ruim en voorzien van alle voorzieningen die men wenst voor een gezinskamer, een extra bed, commode etc. en bevindt zich op een rustige plaats in het hotel.

Boven op het platte dak komen zonnepanelen om twee boilers van elk 1000 liter water voor te verwarmen, dit water kan dan gebruikt worden voor bijvoorbeeld douchen of cv.
Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Het restaurantgedeelte wordt voorzien van een nieuw kleurtje en wordt aangepast voor een nog gezelligere sfeer.

Zoals misschien wel bekend is, is onze zoon Siep sinds vorig jaar september als chef-kok bij ons in het bedrijf gaan werken. Siep heeft in veel verschillende horeca bedrijven gewerkt en heeft hier erg veel geleerd. Dit heeft voor de nodige veranderingen gezorgd.

We zijn overgestapt naar nieuwe leveranciers met nog versere producten, zo krijgen we 3 maal in de week verse vis vanuit Harlingen. Ook word het vlees niet allemaal kant en klaar binnengebracht maar portioneren, of benen we het vlees zelf uit. Hierdoor heb je zelf veel meer controle en invloed op de kwaliteit van het eten. Dankzij het gebruik van een vacuümmachine zijn we toch in staat het eten hygiënisch te verpakken en te bewaren.

Verder wordt er gebruik gemaakt van een boel nieuwe technieken en bereidingswijzen,
Vlees word zelf gepekeld, gemarineerd en zelfs gerookt. Alle soepen en sausen worden zelf gemaakt waardoor de pure smaak weer terugkomt. Fruit en groentes komen vers binnen en worden in de keuken zelf verwerkt en bereid.

Het eigengemaakte Sûkerbôle ijs is een absolute aanrader. Ons huisgemaakt appelgebak en kwarkgebak is intussen al een begrip geworden!  De culinaire avonden die hij eens in de zes weken organiseert, worden goed bezocht. Ik zou zeggen kom en overtuig u zelf.

Steeds meer verenigingen, bedrijven, scholen maken gebruik van onze zalen voor vergaderingen en cursussen ed. De zalen zijn vrij van huur en tegen een vergoeding staat er een beamer tot uw beschikking. Wij nodigen u dan ook uit om een keer langs te komen en te genieten van wat wij u te bieden hebben.

Tijdens de bouw blijven we geopend.
En kost 1 kop koffie of thee met huisgemaakt gebak € 3,50!!!!

Met een vriendelijke groet; Pieter, Ymkje, Siep & het personeel
 

Meer foto’s: klik hier.

Geplaatst in: De Stripe

1 reactie op “De Stripe wordt Hotel Restaurant

  1. Sylvia zegt:

    Dat ziet er mooi uit!! Succes met alle perikelen rondom de verbouwing.

Geef een reactie